Biliyorsanız ''kurban'' ne demek, ne bu kibir?

Gerildik, gerildik.. Adeta okunu fırlatmaya hazır bir yay gibi çekildik geriye.. Birazdan "Ya Hakk" diye bırakacaklar sanki bizi menzile doğru..

Durun.. N'olur biraz durun, duralım artık olmaz mı? Biraz sükunet herkese iyi gelecek. Kurban bayramına giriyoruz. Kurban yaklaşmaktır. Siz bu yaklaşmayı nasıl alırsanız alın. İster Allah'a yaklaşın, ister birbirinize. Kırılmış kalpleri tamir etmeye çalışmak için bayramdan âla fırsat mı olur! Bırakın politik gerginlikleri bir kenara.. Bakın; "unutun" ya da "yok sayın" demiyorum. Sadece bir kenara bırakın. Ya hu biraz bırakın bakalım, ne olacak?!..

**

Bizim ihtiyacımız olan ana motivasyon kaynağı; Vatanseverliktir. Gerisi hikaye... Herkes her konuda aynı düşünmeyebilir. Sandık önümüze geldiğinde kimin bizim için en doğru olduğunu düşünüyorsak oyumuzu ona verip yolumuza devam edeceğiz zaten. Kavga edecek birşey yok. Yok arkadaş sahiden yok..

**

Haa şu şerhi düşmezsem, bu satırlar üzerinde Oda Tv / T24 gibi operasyonel servis siteleri çok tepinirler. Hemen arz edeyim.. Bu yazdıklarımdan şu anlaşılmasın sakın; Fetö, PKK, DHKP-C ve cümle terör örgütleri ile ve dahi onların sözcüsü-hamisi konumundaki sözde siyasetçilerle kavgamızı ertelemiş değiliz. Benim "biraz duralım" dediğim bu hainler değil.. Komşunuzla yaptığınız kavgalardan falan söz ediyorum ben burada.. Yahut mahalle bakkalınızla... Düşman her hâl ve şartta düşmandır zaten.

**

Gelin biraz duralım bu bayram.. Biraz kendimizi dinleyelim. Hatta biraz özeleştiri yapalım. Kim bilir, belki de haksız yere kırdık birinin kalbini.. Ya da hiç hakketmediği bir şekilde davrandık birine. İşte bugün, "kurban'a" iki gün kala, alın başınızı ellerinizin arasına ve başlayın sorgulamaya: "ben bu 'kurban'ın bana ne anlattığını anlamış mıyım?" diye...

Sordunuz mu, ne cevap verdiniz kendinize?.. Anlamış mısınız? Eğer cevabınız "Evet" ise, neden kızdınız dün o çocuğa? Anladıysanız 'kurban' ne demek, neden küssünüz babanıza? Biliyorsanız kurban ne demek, ne bu kibir-enaniyet?.. Geçenlerde defnettiğiniz arkadaşınızın üzerine son kürek toprağı attığınızda ne hissettiniz?

**

Kurban bayramınız kutlu olsun dostlar.. Kurban olun bu bayram birbirinize..