Gezi zamanı kabinede olan herkes açıklama yapmalı!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir internet yayınında, Gezi Kalkışması dönemine dair ilginç bir açıklama yaptı.. Mealen dedi ki; "...O dönemde, biz, Cumhurbaşkanı ve bütün bakan arkadaşlar bir tarafta kaldık, Sayın Başbakan başka bir tarafta kaldı.."..

TARAFLARI HATIRLAYALIM;

- Bir tarafta: Vaktin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "mesaj alındı" şeklindeki tavrı.. Ve Başbakanlığa vekalet eden Bülent Arınç'ın Gezi kalkışmasını tertipleyen işgalcileri kabul ederek mütareke metni imzalaması..

- Diğer tarafta: bunun bir kalkışma olduğunu ilk anda tespit ederek derhal dağıtılması emrini veren vaktin Başbakanı Erdoğan..

Özellikle yakın siyasi tarihe meraklı olanlar yazının bundan sonrasını notlar alarak okusun. Çünkü Gezi kalkışması döneminin, kabine üyelerine bir çağrım olacak yazının sonunda.. Ve madem ortada onlarca kişiyi doğrudan hedef alan açık bir sahipleniş var, muhataplarına soracağım; Sayın Babacan'ın bu sözüne katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz?

Açık söylemek gerekirse Sayın Babacan'ı dinlerken içimden teşekkür ettim.. Erdoğan'ın 2012'deki 7 Şubat rezaletinden bu yana defalarca söyleyip söyleyip de kimseyi ikna edemediği bu "yalnızlık" durumunu gerçek bir "itiraf" ile kendisi beyan etmiş Babacan.. "Evet" demiş, "biz yalnız bıraktık lideri".. Emperyalist saldırılar karşısında, sokaktan darbe devşirmeye çalışan kontrol dışı hareketler karşısında, bu sokak çabalarına içeriden katkı sağlayan FETÖ ve benzeri paralel yapılanmalarla mücadele karşısına, BİZ BU ÜLKENİN LİDERİNİ YALNIZ BIRAKTIK ARKADAŞ... Açık açık öyle demiyor mu Babacan?!.. Ben mi yanlış anlıyorum?.. "Yalnız bıraktık" diyor..

Evet Sayın Babacan, yalnız bıraktınız... 2013 Faşist Gezi kalkışmasında, lideri yalnız bıraktınız... FETÖ terör örgütü ele başı 'çapulcu' demeyelim dediği günlerde, gaz maskeli eylemciyle polisi yan yana gösteren afişler yaptırdığında, gerek poliste gerekse belediyedeki örgüt mensupları eliyle yaşanan kalkışmayı körüklerken, siz kefeniyle yola çıkmış olan Erdoğan'ı yalnız bıraktınız.. Bu ülkenin lideri olarak bütün saldırıları tek başına göğüsledi.. Hanginiz paylaştınız sorumluluğu?.. Cumhurbaşkanı mı, Vali mi, Belediye Başkanı mı, polis müdürleri mi ?... Herkes elini yıkayıp çıktı.. Bülent Arınç ya... Akıllara durgunluk verecek bir olay. Arınç, vekaleten oturduğu o koltukta, 'Başbakan' adına mütareke bildirisi aldı.. Erdoğan yalnız kaldı elbette.. Yapayalnız.. Bunun bir dış merkezli operasyon olduğunu gören Erdoğan'a karşı, vaktin Cumhurbaşkanı "mesajı aldık" dedi.. Herkes ama herkes çekildi kenara, öfkeli kalabalığın önüne Erdoğan dikildi tek başına..

Çok çok teşekkürler Sayın Babacan.. Bir tarihi gerçekliği kayıtlara geçirdiğiniz için. Tarihe bir not düştüğünüz için.. Şimdi yapılması gereken şu.. Gezi zamanının kabinesinde yer alan isimler buna bir açıklama getirmeli.. Sayın Babacan, "bu kadro, olduğu gibi Erdoğan'dan farklı düşünüyordu" dedi.. Benim o günlerdeki tavrını bildiğim kişiler var.. Dolayısıyla, bazı bakanların böyle düşünmediğinden eminim. Ama bence onlar da çıkıp Babacan'ın bu sözünü onaylayabilir yahut itirazları varsa bunu dillendirebilirler.. Neticede dedim ya, tarihe not düşülüyor.. Siz ne düşünüyordunuz Gezi Kalkışması için ey 2013 Haziran'ında kabinede olan Sayın Bakanlar?