Birlikten kuvvet doðar!

Ýsrail'in Filistinlilere uyguladýðý soykýrýma karþý batý devletleri destek verse de batý toplumlarý insanlýðýn ölmediðini deðiþik etkinliklere her gün bir yenisini ekleyerek göstermeye devam ediyorlar.

Batýdaki üniversitelerin duyarlýlýðý Ýslam dünyasýný utandýracak boyutta tezahür ediyor.

Bu meyanda, 30 Mayýs Perþembe günü Fransa halký faklý bir eyleme imza atarak Ýsrail'e ve destekçilerine anlamlý bir tepki gösterdi.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, Gazze'deki savaþ baðlamýnda 30 Mayýs Perþembe akþamý LCI televizyonuna özel bir röportaj verdi ve "Bizim zaferimiz Ýsrail'in antisemitizme karþý kazandýðý zaferdir, Yahudi-Hýristiyan medeniyetinin barbarlýða karþý kazandýðý zaferdir. Bu Fransa'nýn zaferidir. Biz burada kaybedersek siz de burada kaybedersiniz. Biz burada kazanýrsak, siz de kazanýrsýnýz." diyerek Fransýz halkýndan açýkça iþgale destek istedi.

Tepki gecikmedi.

Baþkent Paris'te yüzlerce Filistin destekçisi, TF1 grubuna ait Fransýz kanalý LCI'nin binasýnýn önünde toplanarak Netanyahu ile yapýlan röportaj yapýlmasýný protesto etti.

Batýda buna benzer onlarca tepki eylemleri yapýlýrken maalesef Ýslam dünyasýnda ayný duyarlýlýðý göremiyoruz.

Bu manzara ümmetin duyarsýzlýðýný deðil Ýslam dünyasýna hâkim yönetimlerin politikalarýnýn sonucudur!

Yoksa ümmetin Gazze konusunda her türlü fedakârlýða hazýr olduðundan þüphemiz yok!

Tamam da Gazze'ye en güçlü desteði veren bir hükümete sahip olmasýna raðmen Türkiye'de toplum neden güçlü tepkiler koymuyor?

Gerçi hükümetin verdiði güçlü tepki Türkiye imajýný fazlasýyla kurtarýyor ama halkýn tepkisi çok zayýf, neden?

Mesela üniversitelerimizden neden ses çýkmýyor?

Beyazýt Meydaný'ndan Ayasofya'ya kadar yapýlan ilk protesto yürüyüþündeki kalabalýk birkaç ay sonra neredeyse onda birine düþmüþtü.

Sordum bir arkadaþa, "Ýlk yürüyüþ duyarlý STK'larýn ortak yürüyüþüydü, ikincisi STK'lardan sadece birinin organizasyonuydu! "dedi.

Birlikten kuvvet doðar!

Cuma günü Þile'de alýþveriþ yaptýðým bir esnaf "Yarýn cumartesi günü Gazze etkinliðimiz var" dedi. Dün yanýma köyden bir kiþi daha alarak etkinliðin yapýldýðý alana gittik. Göz ucuyla saydým çoðu haným olmak üzere 50 civarýnda katýlým vardý.

Oysa ayný meydanda geçen sene Ekim ayýnda yapýlan eyleme kaymakam belediye baþkaný dâhil yüzlerce insan katýlmýþtý.

Çünkü ortak bir eylemdi.

Dünkü etkinlik de yine STK'lardan birinin organizasyonuydu. Yeterli duyuru yapýlmamýþtý ben de tesadüfen öðrenmiþtim.

Maalesef Ýstanbul'da yapýlan eylemlerden STK'larýn kendi mensuplarý dýþýnda kimsenin haberi olmuyor, haliyle katýlým kendi mensuplarýyla sýnýrlý kalýyor ama fatura millete çýkýyor.

Millet duyarlý ve her türlü fedakârlýða hazýr!!

Lakin STK'lar benim olsun küçük olsun mantýðýyla mý yoksa amatörlükleri sebebiyle mi hareket ediyor bilmem, etkinliklere katýlým çok zayýf kalýyor.

Birçoðundan bitikten sonra haberimiz oluyor!

Önemli olan kamuoyu oluþturmak ve Ýsrail üzerindeki baskýyý artýrmaktýr, filan derneðin ya da vakfýn reklamý deðildir, olmamalýdýr!

Ben þahsen Gazze ile ilgili her etkinliðe katýlmaya çalýþýyorum ama abartmýyorum hiçbirinden doðrudan haberim olmuyor.

50 senedir medyanýn içindeyim. 36 senedir de günlük ve haftalýk yazýlarla kamuoyu huzurundayým.

Seküler kesimden yaptýðý her etkinlik için elektronik postama her gün onlarca mesaj geliyor.

Bizim STK'lardan ve seçilmiþlerden bu güne kadar yaptýklarý ve yapacaklarý etkinlikler hakkýnda -bir iki dostun özel ilgisi dýþýnda- gelmiþ bir mesaj hatýrlamýyorum.

Evet, Gazze'deki soykýrýma karþý güçlü tepki için STK'larýn güç birliði yapmasýna ve farklý kesimlere ulaþýlabilecek þekilde bir iletiþime ihtiyaç var!

Mesele derneðimiz ve vakfýmýzýn meselesi deðildir, mesele genelde insanlýðýn özelde ise ümmetin meselesidir!