Bizans'a rahmet okutursunuz

Macron o micron beyniyle Amerika'nın değirmenine su taşıyan bir çıkış yaptı.

"Ukrayna'ya asker gönderme konusu göz ardı edilemez."

Haydeee... bu da nereden çıktı demeyin, zira birileri yeni bir oyunun peşinde ve bu oyun için yapılan plan o birileri tarafından işletilmeye başlandı.

Bu plan dahilinde yirmiye yakın Avrupa ülkesi lideri geçtiğimiz pazartesi günü Paris'te, Elysee Sarayı'nda toplandı.

Macron'un daveti üzerine yapılan bu toplantıya Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın yanı sıra İskandinav ve Baltık ülkelerinden liderler katıldı. Ukrayna'ya son askeri yardım paketi Kongre'den geçmeyen ABD'yi ise toplantıda, Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jim O'Brien temsil etti.

Amaç Neydi...

Toplantının amacı; Avrupa ülkelerinin Ukrayna'nın yanında oldukları mesajını vermek, Ukrayna'ya mühimmat tedarikini hızlandırmak ve daha fazla askeri yardım gönderilmesini sağlamaktı.

Toplantıda gündemi belirleyen konuşma ev sahibi Macron'dan geldi.

Macron yazının girişindeki cümleyi bu konuşma esnasında dillendirdi ve bu cümleye ilave şunları söyledi;

"Rusya'nın Ukrayna savaşında yenilmesi Avrupa'nın güvenliği için hayati önem taşıyor. Bu nedenle bizler Avrupa Birliği olarak Ukrayna'ya asker göndermeliyiz. Ancak maalesef bu konuda fikir birliğine varamadık.

Ukrayna'ya asker gönderme konusu ihtimal dışı bırakılmamalı. Zira bu konu göz ardı edilemez. Rusya'nın kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız".

Biz Bu Filmi Gördük...

Zannederim birçoğunuz konuşmayı okuduğunuzda ya da dinlediğinizde içinden "bu cümleler kulağa tanıdık geliyor" demişinizdir.

Tespitte haklısınız.

Bu tür fikirlerin, böylesi söylemlerin aynı kapıya çıkan farklı kelime ve cümlelerle ifade edildiği konuşmaları biz Amerika'dan defalarca işittik.

Amerika son zamanlarda yaptığı böylesi açıklamalarla Avrupa'ya hem akıl hem de ayar vermeye kalkan birçok sivri çıkış yaptı.

Peki amaç ne?

Bu çıkışlarda amaç savaşı uzatan, savaşın yayılmasını sağlayan politikaların devamını sağlamak.

Çünkü bu hususlar Amerika'nın işine gelen hususlar.

Peki Neden...

Çünkü savaş Atlantik ötesinde, Amerikan topraklarının çok uzağında yaşanıyor. Dolayısıyla burada Amerika'yı olumsuz etkileyecek hiçbir husus yok.

Üstelik bırakın olumsuzu, bu tür politikalarla Amerika'yı olumlu etkileyecek o kadar çok husus var ki.

Bu hususların neler olduğuna geçmeden önce meseleyi bir cümleyle özetlemek istiyorum.

Bu savaşın kazananı Amerika...

Amerika; Ukrayna ile Rusya'yı tuzağa düşürerek yarattığı savaş sayesinde, NATO'yu diriltti, deli paralara Avrupa'ya enerji satıyor, deli paralara silah satıyor, yeni sömürge alanları oluşturuyor.

Peki Macron'a ne oluyor?

Neden durduk yerde Avrupa'yı savaşa sokmak istiyor?

Amerika'dan sonra en çok silah satan ikinci ülke kim ola ki?