Bu emperyalist-şeytanî oyun, inşallah bozulacaktır...

'İsrail' isimli ve devlet olmak iddiasında bulunan 'Siyonist Yahudi haydutlar çetesi' , Gazze'yi, küçücük bir coğrafyada sıkıştırılmış olan Gazze'nin 2,5 milyonluk ve 75 yıldır 'açık hava zindanı'nda tutulan Müslüman halkını; 4 aydan fazla zamandır uyguladığı ve dünyada emsali az görülen bir barbarlıkla, savunmasız sivil halktan 40 bine varan insanı ağır bombardımanlar altında ezerken, bu barbarlığın, bu canavarlığın baş hâmisinin, koruyucusunun Amerikan emperyalizm olduğunu tekrara gerek bile yok. Bu sıralarda, Amerikan Başkanı Biden ve yardımcıları, çağımızın en büyük barbarlarından olan Netanyanhu konusunda , 'Artık sözümüzü dinlemiyor, çok kızgınım.' gibi laflar ediyorlar; ama daha işin başında, 'Ben de Siyonistim, İsrail'in kendisini savunmak için HER ŞEY'i yapmak hakkı vardır.' dediğini hatırlamak istemiyor. Böylece de, dolaylı olarak, 'Ben size karşı çıkıyor gibi davransam bile, siz istediğinizi gibi yapmaya devam edin. Çünkü kamuoyu baskısı giderek artıyor ve seçimlere hazırlanırken, böyle davranmamı anlayışla karşılayın.' demek istiyor.

Teessüfle karşılanması gereken bir konu ise, bizim toplumumuzda da, hâlâ, Gazze konusuna devamlı dikkat çekilmesinden bile rahatsız olan niceleri var. Sarıldıkları iddia da, bir yalanın ekranlardan ve en ciddî tarihî konuları bile çokbilmişlik edâsı içinde ve magazinel bir şekilde ve kahkahalarla anlatmasıyla meşhur bir 'tarihçi prof.' tarafından bile tekrarlanabilmiş olmasına dayanıyor. 'Jeoloji' üzerindeki yorumları dışındaki hemen hemen bütün sözleri ciddîye alınmayacak kadar hezeyanlarla dolu bir başka prof. da yanında.

Ki, onların, 'Müslüman Arab halkının topraklarını 'Siyonist Yahudiler'e sattıkları' şeklindeki iddialara inanılırsa, Siyonist Yahudiler ve İsrail adıyla devlet diye ortaya çıkan şer ve şerirler organizasyonu, işgal ve gasb değil, kendi toprakları üzerinde hükûmet etmiş oluyorlardı.

Ama yapılan dakik tarihî araştırmalar göstermiştir ki, Lübnan, Suriye ve Filistin'de yaşayan Müslüman halktan tarafından Yahudilere satılmış topraklar sadece yüzde 1 civarındandır. Ayrıca, o bölgelerdeki Hristiyanlarca Yahudilere satılmış topraklar da, Filistin topraklarının sadece yüzde 6'sı civarındadır.

Ne var ki, o 'tarihçi' ve 'jeolog' prof.lardan, 'görüşlerinde ısrarlı oldukları'na veya 'Biz yanılmışız, yanılttıklarımızdan da özür dileriz.' gibi bir açıklama yapmak olgunluğu görülmedi.

*

Ve amma bir TV ekranında uzuuun yıllardır haftalık olarak yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster?' isimli bilgi yarışması programında konu, gündeme çok çarpıcı bir şekilde geliverdi, 10/11 Şubat akşamı. Söz konusu programdaki sorulardan birisi de, 'İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi, tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardı?' şeklindeydi ve soruya muhatab olan yarışmacı, 300 bin liralık olan sualin, 'yüzde 1, yüzde 11, yüzde 21 ve yüzde 31' şıklarına, o an'a kadar kazandığı meblağı kaybetmek istemeyip, yarışmadan çekiliyordu.

Ama geçmişte de bu programı sunan ve bazı temel inanç konularında 'Namazdaki rekât nedir, secde nedir?' gibi suallere bile cevap veremeyen yarışmacıları görünce devreye girip, düşündürücü açıklamalar yapan (Allah şifalar versin) Kenan Işık vardı. Şimdi o programı devam ettiren bir başka Kenan, (K. İmirzalioğlu isimli sunucu) ilginç bir tarih dersi verdi ve yanılıp, 'Bize ne Gazze'den, satmışlar topraklarını.' diyenlere, yalanlara dayandıklarını gösterdi; yalan balonunu söndürdü.

Kenan İmirzalioğlu'nun, cevabı verilmemiş o sorudan hareketle, yaptığı açıklamayı nice aldananları uyandırmaya vesile olacağı ümidiyle burada -özetle- tekrar edelim.

Şöyle diyordu İmirzalioğlu:

'Bu konu maalesef çok tartışılıyor.

'Filistinliler topraklarını sattılar' diye.

İşte gerçek burada.

Filistinli Müslümanların 48'e kadar sattığı topraklar Filistin'in toplam yüzölçümünün yüzde 1'i... (...) Orada Hristiyan tebaa da vardı. Onların sattıkları topraklarla beraber toplamı yüzde 6'sı satılmış, gayrimüslimleri de katarsak.

Filistinli Müslümanların sattıkları sadece yüzde 1.

Bazıları yargıda bulunuyor ya, 'Toprakları satan insanlara destek mi olunur?' diye. Öyle bir şey yok!..

O da başka bir algının ürünü, maalesef.

Hani çok bildiğimiz Bella Hadid ile Gigi Hadid kardeşler.

Babaları Filistinli.

Onların babası kucak açıyor.

Yahudi aileleri birçok ülke kabul etmiyor... Onlar bir gemiyle Filistin limanına geliyor. Onların babası, evlerine iki aileyi alıyor. Hadidlerin babasını annesi doğurmak için kendi ailesinin yanına gidiyor.

Tekrar döndüklerinde evlerine giremiyorlar.

Yani, evine aldığı, beslediği o aileler artık İsrail devleti adına, silahlı bir şekilde, misafir oldukları evi de İsrail etmişler!

İnsanın vicdanını, duygularını çok zorlayan bir süreçten geçiriyoruz. (...) Önceden açık hava hapishanesiydi Gazze, şimdi sürekli bombalanan bir hapishaneye döndü. (...) Buna karşı çıkanlar işinden ediliyor. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü derken en büyük sansürü görüyoruz. (...)