CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını hangi uluslararası karar vericiler belirleyecek?

FETÖ'cüler de böyleydi.. Ağızlarında bakla ıslanmazdı.. hatırlayın Ahmet-Mehmet Altan kardeşleri.. Apaçık darbenin geleceğini ilan ettiler televizyonda.. Bir çakma profesörleri vardı Osman Özsoy diye.. Çıktı 'akademik unvanım olacağına omzumda apoletlerim olsa daha fazla hizmetim olurdu' dedi.. Benzer benzemez neler.. Bunlara fısıldamışlar evvelden.. Bunlar da açık etmiş.. Millet izlerken, "..yok artık bu kadar da salak değillerdir herhalde.." diyerek itibar etmedi sanıyorum.. Yoksa 15 Temmuz öncesi açıkça söylediler yani ne yapacaklarını..

**

Önceki gün CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı dinlerken de aynı hisse kapıldım.. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak "Ulusal ve uluslararası karar vericilerin belirleyeceği bir aday olacak" dedi Savaş.. Bu doğru.. Fakat millete söylenmemesi gerekiyordu bunun.. Bütün planı bozdu..

**

İşin şakası bir tarafa, CHP zaten 2010'da FETÖ'nün partilerini teslim almasıyla birlikte her şeyi, "uluslararası karar vericiler"in çizdiği istikamete göre yapıyor.. "Dostlar"... Hatırlayın.. "Dostlarımızla birlikte iktidara geleceğiz" .. Kim bu dostlar?..

**

Bu dostların kim olduğunu anlamak için, ABD seçimleri öncesi bugünkü Başkan Biden'ın Türkiye projeksiyonunu hatırlamak gerekir.. Diyordu ki Biden; "... Bence yapmamız gereken ona (Erdoğan'a) karşı farklı bir yaklaşım izlemek. Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz. Açıkça pozisyonumuzun parlamentoda da yer edinmek isteyen Kürt nüfusun entegrasyonunu sağlamak olduğunu söylemeliyiz..... Ama hâlâ, geçmişte yaptığım gibi, onlarla (muhalefet) doğrudan iletişimde olup, hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onları Erdoğan'ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz......Erdoğan ve partisi dağıldı...."

Biden bu açıklamaları Demokrat başkan adaylığı kesinleşmeden önce, 16 Aralık 2019'da Amerikan televizyon kanalı FX'te yayınlanan The Weekly programının çekimlerinde yapmıştı. The Weekly, New York Times'ın manşetlerinin arkasındaki hikayelere odaklanan bir belgesel serisi. Şunu da söylemek lazım.. Türkiye ile ilgili söylediği bu sözler, aslında programda yayınlanmadı.. Fakat NY Times Ocak ayında yayımladığı Joe Biden profilinde, Biden'ın bu sözlerine yer verdi.. Şimdi Biden artık ABD başkanı.. Hatay Belediye Başkanı da açık ediyor ki ABD'den kendilerine mesaj iletilmiş durumda..

**

Kim bilir belki de tam da bu yüzden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu bir anda, hiç hesapta yokken çıkıp Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etti.. Belki de kurulan ittifaka rağmen hâlâ CHP içinde, (Kılıçdaroğlu'nun İngilizce twitter mesajında yer bulduğu gibi) "Kuvayı Milliye ruhu"ndan ödün vermeyecek emperyalizme başkaldıracak bir kadro vardır.. Dikkat edin.. Kılıçdaroğlu diyor ki; "...Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!..." Elbette bağlamı bakımından Afganistan görevinden söz ediyor ama içinde "çetin müzakereler", ya da "Kuva-yi Milliye ruhu" gibi ifadelerin geçtiği bir mesaj salt Kabil Havaalanı için atılmış olamaz..

**

2023 seçimleri için CHP'nin tutumu kritik önemde olacak.. Seçimleri kazanır-kazanmaz o önemli değil.. Ama sadece aday belirlerken bile kendi öz iradesiyle karar verir ve "uluslararası karar vericiler" denilen emperyalist işgalcilerin taleplerini elinin tersiyle iterse bu millet de CHP'yi bağrına basar.. Şimdi eğer Kemal Kılıçdaroğlu, nasıl ki Afganistan görev için net bir biçimde "yok öyle" dedi.. Çıkıp Hatay Belediye Başkanı'na da "yok öyle" diyecek.. Hem de öyle bir 'yok öyle' diyecek ki, sesi Anadolu'nun her köşesinden işitilecek.. Eğer demezse millet de mesajı almış olacak zaten...