Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 5. Kol faaliyetlerini açıklamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için, “Devletin valisine, kaymakamına, askerine ahlâksızca militan iftirası atıyor. Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir” dedi.

Erdoğan, daha önce de bu ifadeyi kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış” dediğinde, Kılıçdaroğlu bu alçaklığı sahiplenmiş, hatta daha ileriye gitmişti.

Bunun Üzerine Erdoğan şöyle demişti: “Savunma sanayi projelerimizi hedef alan saldırıların her biri, terör örgütleri ve ülkemize husumeti adeta saplantı haline getiren kimi devletler hesabına yürütülen bir beşinci kol faaliyetidir.”

Türkiye’ye düşmanlık besleyen devletler hesabına, içeride ajanlık/bozgunculuk/provokatörlük yapanların faaliyetleri, 5. Kol faaliyetidir.

Başta siyaset aktörleri, sivil toplum kuruluşları, medya ve sosyal medya bünyesinde tezgâhlanan beşinci kol faaliyetleri iç cepheyi sarsmaya, devleti zaafa uğratmaya yöneliktir.

Halkın umutlarını yıkmak, toplumun moralini bozmak, yapılan hizmetleri karalamak için her yol profesyonelce denenir.

Yabancı istihbarat servislerinden plan/proje/uygulama desteği alınır. Etki ajanları devreye sokulur.

Bugün Erdoğan kin ve nefretini köpürterek, muhalif kesimi galeyana getirmeye çalışmak 5. Kol faaliyetlerinden biridir.

Çünkü ülkenin yöneticileri hakkında her gün yeni bir yalan uydurmak, onları toplum nezdinde itibarsızlaştırmak için aleni hakaretler yapmak 5. Kolun işidir.

Başta Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerinin/sözcülerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ve dozu her gün artan hakaretlerinin izahı budur.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 4 Mart 2020’de Meclis’teki basın toplantısında Sayın Cumhurbaşkanına bugüne kadar görülmemiş küfre varan en büyük hakaretleri yaptı.

Bu bir 5. Kol faaliyetiydi.

Ben ertesi gün, yani bundan 11 ay önce 6 Ok'u, 5. Kol yaptılar…” başlığı ile CHP’nin 5. Kol faaliyetlerini madde madde yazdım.

Mesela HDP, Meclis çatısı altında, tam bir 5. Kol faaliyeti olan “Kürdistan’da biz kazanacağız. Batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz” dediğinde CHP, sükûtu ile bu ihanete ortak oldu.

15 Temmuz ihanetine Kılıçdaroğlu, Pensilvanya’daki FETÖ elebaşının ağzıyla “kontrollü darbe” dedi.

Evet, bu da 5. Kol faaliyetiydi.

Halk tarafından hem de ilk turda seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “sözde cumhurbaşkanı” demek 5. Kol faaliyetidir.

Defalarca seçim kazanmış Cumhurbaşkanımıza “diktatör” demek 5. kol faaliyetidir.

Bugün Kılıçdaroğlu ile can ciğer kuzu sarması olan Ahmet Davutoğlu, Başbakan iken CHP’nin 5. Kol faaliyetine dair ilginç ipuçları vermişti.

Davutoğlu, 23 Ekim 2015’te (1 Kasım seçimlerinden 1 hafta önce) 48 yerel kanalda canlı yayınlanan "Anadolu Soruyor" adlı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun kendisi ile görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Davutoğlu, "Devletle ilgili hiçbir şeyin paylaşılamayacağı güvensiz bir muhatabımız olduğunu anladık" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oslo görüşmeleri ile ilgili sözlerine değinen Davutoğlu; "Eline o belgeleri verenler, geçmişte devletin adına yürütülen müzakereleri faş edip, devlete ihanet eden birtakım çevrelerdir… Paralel yapı bu görüşmelerden rahatsızdı. Şimdi aynı paralel yapı terör mücadelesi sürerken bu yapılarla beraber hareket ediyor.” diyerek dehşetengiz laflar etmişti.

Haydi Davutoğlu…

Kılıçdaroğlu’na o belgeleri verenleri bildiğinizi söylüyorsunuz.

Devlet adamlığınız varsa gerçekleri açıklayın.