Dörtlüleri yakıp tutuşanlar

Hepimize yetecek kadar komiklik var, zeka züğürtlüğü konusunda gözle görülebilir kafa atılabilir ilerleme kaydeden canlıları Fen kitaplarında da görmek isteriz. Çocuklara vicdanı anlatırken vicdansızlığı da anlatalım ki varlığı da yokluğu da görsünler. Takdir edersiniz ki varlık ve yokluk sadece cebe giren ve çıkanla ölçülmüyor , kullanmaya kıyamadığınız vicdan cebinizdekinin değil ruhunuzdakinin cimrisi olduğunuzu gösterir.

Neyin hesabını yapıyorsunuz bilmiyorum ama yanlış hesap Bağdat'tan dönmüyorsa sizi o yanlışın fırıldağı yapıyor. Gördük.

İnsan kaç kişidir ? Kendi dengesizliğine nasıl yetişir? Nerede tıslayan musluğa , nerede çağlayan bir deryaya dönüşür. Ayağına basılmadan kuyruğu kurtarma telaşı bazılarının makyajsız hali anladık.

Sessizce harcandığınızı , yüksek sesle unutulduğunuzda anlarsınız. Kimdir yüksek sesle unutanlar " Size güvenerek cüssesini doldurup, sizin güveneceğiniz anları boşluğa bırakanlardır".

Sizin makamınıza güvenerek koltuklarını kabartırlar lakin sendelediğinizde yer minderi olup gerinecek kapı eşiği ararlar.

Mesela bir tanesi çıkar , öyle kek kalıbına dökseniz ortası pişmemiş omurgasıyla şunu söyler " Soylu, sessiz kalmalıydı" . Niye sessiz kalmalıydı ? İstiyorlar ki herkes onlar gibi ucuz hesap güden konforun çobanı olsun. Onların dokunmadığı su ve sabun başkasının elinde de köpürmesin , köpürmesin ki onların da dokunmadığı belli olmasın .

Aman birkaç yayına çıkıp yayılalım endamımız adamlığımızı bastırsın , konuşamasak da olur ! Gök gürültüsüne sağır numarası yapalım ki yağmura şaşırıyor oluşumuz göze batmasın. Aman paçalarımız tutuşmasın ütüsü bozulur!

Devranla muhabbetimiz olsun ki döndüğü zaman bizi yerinde bulsun.

Salağa yatanların unuttuğu bir şey var biz uyumuyoruz. Kısacası, salağa yatanları tutan uyku, bizi tutmuyor.

Halbuki benim inandığım din şunu söylüyor. Makamını hesap etme , kardeşin taşlanırken sözlerinle tut o taşan elleri, durdur! O kardeşinin kalbini yüreksizlere kırdırma! Haksızlığa uğradığını gördüğünde uğratanlara adres gösterme!

Öyle dörtlüleri yakıp tutuşuyor numaraları yapanları, emniyet şeridinden sinyal bekleyenleri görmüyor oluşumuzu zannetmeleri ,

Gövdeleriyle adamlıklarının arasındaki mesafeyi gösteriyor.

Selam olsun " Büyük hesap gününü unutmayan hesapsızlara"

Selam olsun..