Mustafa Sabri Beşer
Mustafa Sabri Beşer
Tüm Yazıları

“Dur”madan dua edelim

Bugün bayramdan bir önceki gün, bugün arefe. Yani Arafat'ta vakfe yapma, durup "marifet" kazanma/ bilgilenme günü. Günlerin en hayırlısı. Dünyanın her tarafından gelen hacı adayları bugün Arafat'ta toplanarak dua edecekler ve artık aday olmaktan çıkıp hacı olacaklar. Bu dualar, Allah tarafından kabul edilecek duaların en başında geliyor.

Bugün sadece Arafat'taki hacı adayları dua etmeyecek, dünyadaki bütün Müslümanlar da hacı adaylarının dualarına eşlik edecekler.

Belki aynı mekânı paylaşamayacaklar ama öğle ve akşam arasındaki zaman diliminde onlar da aynı manevi hissi yakalamaya çalışacaklar.

Azgın okyanus dalgaları kadar derin hüzünlerimizi Rahmet eliyle rahatlatacak olan serinliğe öyle muhtacız ki...

Boş heybemizi kuru hayaller, geçici arzularla o kadar doldurmuşuz ki ne kadar boşaltsak yükümüz hâlâ ağır.

Her dilek sahibinin yakarışını perdesiz dinleyenin ve karşılığını verenin O olduğunu bildiğimiz için bugün kelamımızı O'na ulaştırma niyetindeyiz.

Biliriz ki kul için her acı bir sınav ve her sınav yaratıcı ile kul arasında geçen bir naz, bir niyaz.

Bugün duyulan olduğunu bilsin kalbimiz.

Biz de Rabbimizin sonsuz merhametine ve bağışlayıcılığına sığınarak arefe gününde hacı adaylarımızın dualarına eşlik etmek istiyoruz. Umulur ki affediciliği sonsuz Rabbimiz bizim de dualarımızı kabul buyurur.

*

Allah'ım, senin rızanı kazanmak için, en değerli emanetimiz olan dinini yüceltmek için yola çıktık. Bizi bu yolda sabit kıl, bizi doğru yola ulaştırdıklarından eyle, sapkınların yoluna gidenlerden uzak kıl.

Allah'ım, "koruyun" dediğin iffetimize halel getirttirme, sapkınlıkların ayyuka çıktığı şu günlerde bizi iffetli kalabilen kullarından eyle.

Ailemizi muhafaza etmemizi, onlara seni anlatmamızı, seni sevdirmemizi, senin dinini anlatmamızı, senin kitabını okutmamızı, onların gönlüne senin sevginin girmesini nasip eyle Allah'ım.

Bizi, "Veren el, alan elden üstündür." düsturuna layık olan, "Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir." ikazına uyan, kendisi zenginleşirken çevresindekiler fakirleşmeyen, hep kendi cebini doldurmanın derdine düşmeyen kullarından eyle.

Bizi açlıktan karnına taş bağlayan sevgili Peygamberinin aksine; lüks ve israfın içinde semiren, ömrünü ve servetini bir hiç uğruna heder eden kullardan olmaktan koru Allah'ım.

Bizi, çalışanın alın teri kurumadan hakkını veren, üreten, başkalarının sırtından varlıklarına varlık katmayan, sana savaş açma anlamına gelen faiz illetinin tuzağına düşmeyen kullarından eyle.

Emanetini temsil etme makamında, değerlerinden taviz vermeyen, birilerine şirin gözükmek için bizden olmayan adetleri güzel gösterme gafletinde bulunmayan kullarından eyle bizi Allah'ım...

Sevgi ve saygısı sadece sana, peygamberine, dinine, kitabına yönelen kullarından; din düşmanlarına karşı hayranlık duymayan, onlara şirin gözükme yollarını aramayan kullarından eyle bizi Allah'ım.

Senin dinini yaşamak isteyenlere zulmedenlere haddini bildiren, senin dinini yüceltmek için mücadele edenlere omuz veren kullarından eyle bizi Allah'ım.

Senin emirlerin yerine getiren, toplumu ve aileyi ifsat edici görüntüler ve seslerin sahibi gözlerden ve kulaklardan uzak olan kullarından eyle bizi Allah'ım!

Düşmanlarının esvabına bürünerek kardeşlerini ifsat etmeyen, kadınıyla erkeğiyle tesettüre uygun bir şekilde yaşayan, tesettür adına garip libaslar giymeyen kullarından eyle bizi Allah'ım.

Ticaretine hile, kazancına haram karıştırmayan, boğazına temiz ve helal yiyecekler giren kullarından eyle bizi Allah'ım.

Suçu gördüğünde engelleyen, zayıfı güçlüye ezdirmeyen, kişiye göre muamele etmeyen, terazisi ve muhakemesi hakça tartan kullarından eyle bizi Allah'ım.

Aklı, kalbi, ruhu nefis ve şeytanın esiri olmayan, senin yasaklarını çiğneyip de şeytanın emirlerine uymayan, davranışlarında senin yolundan giden kullarında eyle bizleri Allah'ım.

Hakikate susamış çocuklarına seni, peygamberini, dinini anlatmayı, körpecik zihinlerinin ne idüğü belirsiz ideolojilerle, izm'lerle dolmasına izin vermeyen kullarından eyle bizi Allah'ım.

Yol gösterenimiz Allah... Yardımcımız Allah... Teselli edenimiz Allah... Destekçimiz Allah... Sahibimiz Allah...

Dualarımız kabul olsun. Kurban Bayramınız mübarek olsun.