Elbette halkýn psikolojisini de düþünecekler

"Bu ülkede adalet yok... Biz de adaleti kendimiz saðlayacaðýz. Bir hafta sonra geleceðiz aynýsýný yapacaðýz!"

Bu tehdit içeren sözler, çocuðunu korumaya çalýþan bir babaya söyleniyor. Sivas'ýn Þarkýþla ilçesinde çeteleþmiþ sokak köpekleri okuldan dönen 14 yaþýndaki Ýrem Gölbaþý'na saldýrýyor. Ýrem'i parçalanmaktan annesi ve okul servisinin þoförü kurtarýyor.

Ýrem'in babasý Yaþar Gölbaþý, saldýrgan sokak köpeklerinin toplanmasý için defalarca belediyeye baþvurmuþ. Çoðu belediyenin yaptýðýný Þarkýþla Belediyesi de yapmýþ ve çeteleþmiþ saldýrgan sokak köpekleri hakkýndaki þikâyetlerde kulaðýn üzerine yatmýþ.

Saldýrýyý duyan Yaþar Gölbaþý en doðal baba refleksi göstermiþ. Kendisi anlatýyor: "Ben 20 gün önce artan köpek saldýrýlarýna karþý tedbir alýnmasý için ilgili kurumlara baþvurdum. Tarlada pancar sürerken kýzýma saldýrdýklarý haberini aldým. Eve dönüp köpekleri uzaklaþtýrmak için havaya ateþ açtým. Bana saldýrdýklarýnda üzerlerine doðru geliþigüzel ateþ açtým. Bu sýrada 4'ü vurularak telef oldu. Kýzým canýný kurtardý ancak burada bir can kaybý yaþanmamasý için tedbir alýnmasýný istiyoruz."

Baba Yaþar saðlýklý bir ruh haline sahip her insanýn yapmasý gerekeni yapmýþ. Lâkin gözaltýna alýndý. Yetmedi hakim karþýsýna çýkarýldý. Yetmedi tutuksuz yargýlanmak üzere serbest býrakýldý. Önümüzdeki günlerde, ailesini vahþi köpeklerden koruduðu için bir baba Türkiye'de yargýlanacak!

Yazýmýn baþýnda iktibas ettiðim tehdit iþte bu kahraman babaya. Bir grup ruh hastasý ve onlarý çeþitli þekillerde istismar edenler adliye önünde, baba Yaþar hakkýnda verilen tutuksuz yargýlama kararýný beðenmeyip adaleti kendilerinin saðlayacaðýný söylediler. "Bir hafta sonra geleceðiz aynýsýný yapacaðýz!" derken de baba Yaþar'ýn saldýrgan köpekleri vurduðu gibi onu vurmaktan bahsediyorlar. Ve bu tehdidi aþikâr olarak kayda alýp internette paylaþýyorlar.

Evet, ben de normal her vatandaþ gibi sorayým: Nerede bu devlet?

Kahraman baba Yaþar Gölbaþý'ný öldürmekle tehdit eden ruh hastalarý ve onlarýn istismarcýlarý gözaltýna alýnacak mý? Ýnsanlarý parçalayan köpeklere karþý oldukça hassas olan devlet kurumlarý ayný hassasiyeti vatandaþlarý için de gösterecek mi? Yoksa, sokak köpeklerinin öldüremediði Gölbaþý ailesinin köpeklere tapanlar tarafýndan katledilmesine izin mi verilecek?

Sivas'ta bunlar yaþanýrken Ýstanbul'da baþka bir sokak köpeði vakasý yaþanandý. Haberi okuyunca "Artýk bu kadar da olmaz" diyeceksiniz. Haber þöyle: "Esenyurt'ta, 22 Þubat Perþembe günü bir sitenin temizlik þefi Asuman Ý. ve site bahçývaný Sadýk F. iddiaya göre, çocuklara saldýran sahipsiz 2 sokak köpeðini alarak Baþakþehir'de boþ bir araziye býraktý. Site sakinlerinden birinin þikayet etmesi üzerine Esenyurt Kaymakamlýðý, Asuman Ý. ve Sadýk F.'ye 'Köpeklerin psikolojilerini bozduklarý' ve 'Yaþam alanlarýndan uzaklaþtýrdýklarý' gerekçesiyle toplamda 28 bin 864 lira idari para cezasý kesti."

Haberi okuduðumda, Türkiye'deki vahameti anlatmak için uydurulmuþ bir haber diye düþünmüþtüm. Ne zamanki Ýstanbul Valisi Davut Gül cezanýn iptal edildiðine dair açýklama yaptý ben habere inandým! Haber sosyal medyaya düþmese ve halk da yoðun tepki göstermese Esenyurt'taki iki kiþi, köpeklerin 'psikolojisini bozmaktan' dolayý ceza ödeyen ilk insanlar olarak tarihe geçeceklerdi!

Bu kertede mâlûm kanunu hazýrlayýp bizleri bu rezil durumlara düþürenlere hakkýmýz olan soruyu soralým: Vahþi köpekleri vurduðumuzda veya 'psikolojisini bozduðumuzda' bizlere ceza verdirdiðiniz gibi köpekler bizleri parçaladýðýnda veyahut saldýrýp psikolojimizi bozduklarýnda biz kime ceza verelim? Köpekler tarafýndan organlarý parçalanmýþ ve hâlen hastanelerde tedavi gören çocuklarýn psikolojisi ne olacak sayýn kanun koyucular? Var mý bir sözünüz?

Vahþi köpeklerin bile psikolojisini düþünen devletlülerimiz elbet bir gün halkýnýn da psikolojisini düþünecektir!

Yoksa bir bilimkurgu filminin içerisinde miyiz!