Mustafa Sabri Beşer
Mustafa Sabri Beşer
Tüm Yazıları

Emanetini al Allah'ım!

Allah'ım, senin rızanı kazanmak için, dünyanın en ağır emaneti olan dinini yüceltmek için yola çıktık. Eğer bu yoldan azıcık da olsa sapacak olursak, ne olur emanetini bizden al!

Senin koruyun dediğin iffetimize halel getireceksek, iffeti sadece bir isim olarak taşıyacak, hakiki manasıyla yaşayamayacaksak, emanetini bizden al Allah'ım!

Eşlerimizi, çocuklarımızı muhafaza edemeyeceksek, onlara seni anlatamayacak, seni sevdiremeyecek, senin dinini anlatamayacak, senin kitabını okutamayacaksak; onların gönlüne senin rızana muhalif sevgiler girmesine engel olamayacaksak, emanetini bizden al Allah'ım!

"Veren el, alan elden üstündür." düsturuna layık olamayacak, "komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir." ikazına uymayacaksak, biz zenginleşirken çevremizdekiler fakirleşecekse, hep kendi cebimizi doldurmanın derdine düşeceksek, emanetini bizden al Allah'ım!

Açlıktan karnına taş bağlayan sevgili Peygamberinin aksine, lüks ve israfın koynunda semirdikçe semirecek, göbeklerimizi taşıyamayacak hale geleceksek, emanetini bizden al Allah'ım!

Çalışanın alın teri kurumadan hakkını vermeyeceksek, üretmeden başkalarının sırtından varlıklarımıza varlık katacaksak, sana savaş açma anlamına gelen faiz illetinin tuzağına düşeceksek, emanetini bizden al Allah'ım!

Emanetini temsil etme makamında, değerlerimizden taviz verecek hale geldiysek, birilerine şirin gözükmek için bizden olmayan adetleri güzel gösterme gafletinde bulunuyorsak, emanetini bizden al Allah'ım.

Sana, peygamberine, dinine, kitabına yönelmesi gereken sevgimiz eğer din düşmanlarına hayranlığa, onlara şirin gözükmeye dönecekse, emanetini bizden al Allah'ım!

Eğer neşemiz ve sevincimiz senin için değilse, kederimiz ve hüznümüz senin için değilse, senin dinini yaşamak isteyenlere zulmeden zalimlere haddini bildiremeyeceksek, senin dinini yüceltmek için mücadele edenlere omuz vermeyeceksek, emanetini bizden al Allah'ım!

Eğer evlerimizde senin zikrin yankılanmayacaksa, senin emirlerin yerine getirilmeyecekse, toplumu ve aileyi ifsat edici görüntüler ve sesler gözlerimizden, kulaklarımızdan girecek, zihnimize yerleşecekse, emanetini bizden al Allah'ım!

Düşmanlarımızın esvabına bürünerek kardeşlerimizi ifsat ediyorsak, kadınımızla erkeğimizle, tesettür adı altında teberrüc yapacaksak, moda ikonları elbiselerimizle alabildiğince oynayıp onları modern yapacaksa, emanetini bizden al Allah'ım!

Ticaretimize hile, kazancımıza haram karışacaksa, boğazımıza temiz ve helal yiyecekler girmeyecekse, emanetini bizden al Allah'ım!

Suçu gördüğümüzde engellemeyeceksek, zayıfı güçlüye ezdireceksek, kişiye göre muamele edeceksek, muvazenemiz, terazimiz, muhakememiz hakça tartmayacaksa, emanetini bizden al Allah'ım!

Aklımızı, kalbimizi, ruhumuzu devreden çıkarıp nefsimizin ve şeytanımızın esiri olacaksak, senin yasaklarını çiğneyip şeytanın emirlerine uyacaksak, davranışlarımızda senin yolundan uzaklaşıp yolumuzu kaybettiysek, emanetini bizden al Allah'ım!

Hakikate susamış çocuklarımıza seni, Peygamberini, dinini anlatamayacaksak, körpecik zihinlerinin ne idüğü belirsiz ideolojilerle, izm'lerle dolmasına izin vereceksek, emanetini bizden al Allah'ım!

"Bizi kurtarmanızı beklemiyoruz, kafire nesne olmaktansa gelin bizi öldürün" diyen Ebu Gureyb'in kadınlarının intizarını unutacaksak, emanetini bizden al Allah'ım.

"Ârun aleyküm" nidaları kulaklarımızdan silinmişse, "ümmetinin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum" diye haykıran Şeyh Ahmed Yasin ve Kudüs ve Aksa ve Uygur ve Keşmir ve sair Kerbelalarımız nisyanımıza gömülmüşse, emanetini bizden al Allah'ım.

Eyyub el-Ensari'nin, Fatih'in, Abdulhamid'in, Erbakan'ın emaneti olan şehirlerimize hizmet şansını, nâ-ehillere kaptırdığımız için bizi affetmeyeceksen, yeniden liyakatimizi bahşederek bizi vazifelendirmeye layık görmeyeceksen, emanetini bizden al Allah'ım.

Ahzab 72'de öğrettiğin emanetini dağa mı verirsin yoksa taşa mı verirsin senin bilgindedir; biz artık taşıyamıyorsak ve üstümüzde kaldıkça rüsvay oluyorsak, buna müsaade etme Allah'ım!