Engin bey, rahmetli Menderes'i bari mezarında rahatsız etmeyin!!

Rahmetli Adnan Menderes Türk değil NATO subaylarının ABD'den aldıkları emir sonrası bir darbeye kurban gitmişti. Demokrat Partili milletvekilleri, bakanlar, BB ve CB Celal Bayar resmen zincire vurularak Marmara'da bir adaya tıkılmıştı. Sonrasında Yassıada denilen bu lanet taş yığınında uyduruk bir mahkeme kuruldu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan, Dış İşleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, BB Adnan Menderes ve CB Celal Bayar idama mahkum edildi. Bayar'ın idam cezası yaş haddinden müebbet hapse çevrildi. Ama Polatkan, Zorlu ve Menderes idam edildi!! Nereye gömüldü? Milletin bağrına!

Peki nasıl başlamıştı 27 Mayıs darbesi? Eskişehir'deki bir general DP'lilerin 12 uçak dolusu altın ve mücevheri, Türkiye'den kaçırmak üzere olduğunu ve Türk milletinin buna engel olması gerektiğini haykırıyordu. Ardından üniversitelilerin kıyma makinelerinden geçirildiğini söylendi. Bu günse 128 milyar dolar nerede palavrasını dinliyoruz. Bu işi bilen anlayan herkes 128 milyar lafının bir tezgah olduğunu anlatıyor ama birileri hala 128 milyar dolar diye tutturmuş gidiyor! Yazık olan, sandık yoluyla iktidara gelemeyeceğini kestiren CHP ve yandaşlarının diz çökerek Biden'a dua ediyor olması ve gel de bu iktidarı devir diye yalvarması.

Ne yapılırsa yapılsın milletin sağduyusunu ayaklar altına alınamaz. Ne oldu 27 Mayıs darbesi sonrasında yapılan ilk seçimlerde? CHP ancak Adalet Partisiyle koalisyon kurarak hükümet oldu. Ya sonra? Demokrat Partililere dönerek "sizi ben bile kurtaramam!" diyen İsmet Paşa Bülent Ecevit'in gelmesiyle CHP'den ayrılmak zorunda kaldı. Sonuçta 27 Mayıs'ı yapanlar tarihin tozlu sayfalarına gömüldü, yok oldu gitti. Tıpkı 1980 darbesinin mimarları Kenan Evren ve konsey arkadaşları gibi!

Eğer sen sandıktan umudunu kesmişsen o zaman bu milletten de umudunu kesmişsin demektir. CHP'li Engin Altay siyasi yaşantısının en büyük hatasını yaparak CB Erdoğan'ın sonunun Adnan Menderes'in sonuna benzeyebileceğini ima etti. Yani Tayyip Bey'in idam edilebileceğini söyledi. Nasıl? Bir askeri darbe sonucu! Kim tezgahlayacaktı bu darbeyi? Kim olacak? CHP ve beyninin yarısını ameliyat masalarında terk ettiği tescilli Joe Biden!

Yazık ki ne yazık! Engin Bey siz kendinizi siyasetin çöp sepetine fırlatıp attınız bir anda. Kemal Bey eğer sizin bu sözlerinizi onaylarsa, ona da aynı çöp sepetinde bir yer açın tez elden!!