Erdoğan'dan AK Parti'ye: Toparlanın, gitmiyoruz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Meclis grubuna hitaben manifesto hükmünde bir konuşma yaptı dün. En önemli mesajı "Biz bitti demeden bitmez!" vurgusuydu.

Bu iddia bana İsmet Özel'in ilkini 2001 yılında düzenlediği konferanslar dizisinin serlevhasını hatırlattı doğrusu: "Toparlanın, gitmiyoruz!"

İsmet Özel sonradan kitaplaştırdığı o konuşmalarda Türkiye'yi dert edinenlere seslenir ve Türkiye'nin ve Türk Milleti olmanın gereğince "toparlanmak" gerektiğini anlatırdı.

Türkiye adının künhüne varan Cumhurbaşkanı da yol arkadaşlarına böyle seslendi bana kalırsa. "Toparlanın gitmiyoruz" dedi, "daha çok işimiz var".

SANDIĞA SADAKAT

Erdoğan konuşmasında CHP'ye, Hatay'a, önümüzdeki seçimsiz 4 yıla ve Filistin/Gazze konusuna da değindi. Hepsi önemliydi ama ben konuşmanın muhasebe kısımlarını almakla yetineceğim.

İlk vurgusu sandığa sadakat oldu Erdoğan'ın. 21 yılda her seçimden birinci çıktı AK Parti ve halkın iradesini sorgulayan, aşağılayan CHP'yi sandığa saygıya davet etti. 31 Mart'ta ise ilk kez ikinci oldu AK Parti. Ve Erdoğan yine sandık dedi.

31 MART MUHASEBESİ

"Henüz 10 ay önce bize ve ittifakımıza büyük teveccüh gösteren, yüzde 52,2 ile bizlere güçlü destek veren insanlarımızın önemli bir kısmının sandığa gitmekten imtina ettiğini görüyoruz. Bunun altında yatan nedenleri en ince detayına kadar analiz ediyoruz."

MİLLETİMİZ DENETLEME GÖREVİ VERDİ

"Milletimizin, belediye meclislerinde bize denetim yetkisi verdiği illerimizde görevimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Şehirlerimizin kaynaklarının terör örgütlerine, reklam ajanslarına, açgözlü fırsatçılara, tufeylilere değil, orada yaşayan insanlarımıza harcanmasını temin için gerekeni yapacağız. Bölücü terör örgütünün şehirlerimize ve vatandaşlarımıza tekrar musallat olmasına kesinlikle fırsat vermeyeceğiz."

KOMPLEKSE KAPILMADAN...

"Hiçbir komplekse kapılmadan muhasebe yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir. Milletimiz bizden kapsamlı, samimi ve cesur bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. Karşımızdaki tablo ,nettir. Milletin talep ve tenkitleri doğrultusunda bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş şekilde yolumuza devam edeceğiz".

ZAAFLARI GİDERMEK BORCUMUZ

"Biz, siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, makam, mansıp, koltuk ve unvan dağıtmak için yapmıyoruz. Bu makamlarda milletimize ve Türkiye'ye aşkla hizmet etmek için bulunuyoruz. Bu konuda oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcudur.

Bu süreci, partimizin geleneklerine, hareketimizin kurucu esaslarına ve davamızın prensiplerine uygun şekilde yöneteceğiz. Başarımızı başarımız, üzüntümüzü üzüntümüz gören dünyanın dört bir yanındaki mazlumları hayal kırıklığına asla uğratmayacağız."

YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜDÜK

"Biz nevzuhur bir hareket değiliz. Partilerden bir parti değiliz. Bu hareketin, bu partinin temelinde, ismi bilinen ya da bilinmeyen yüzlerce, binlerce fedakarın, cefakarın, kahramanın emeği var, alın teri var. Biz dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik. Bu noktaya yenilgi yenilgi büyüyerek geldik. Ancak hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, sabrımızı kaybetmedik, asla ve asla yılgınlığa kapılmadık.

BİZ 'BİTTİ' DEMEDEN BİTMEZ

'İman varsa imkân var' dedik, 'Allah büyüktür' dedik, en hüzünlü anlarımızda, 'Allah'ın yardımı yakındır' dedik, düştüğümüz yerden kalktık ve yolumuza devam ettik.

Şunu herkes görsün ve bilsin; biz 'bitti' demeden hiçbir şey bitmez. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz. Heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri".

VESAYET KABUL ETMEYİZ

"Seçim sonuçlarını fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya, dengelerini bozmaya kalkışanları biliyoruz. AK Parti'nin fedakârlık abidesi teşkilatını eleştiri ya da öz eleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara müsaade etmeyiz. Medyadan, sosyal medyadan, televizyon ekranlarından AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlara rıza göstermeyiz. Milletin dışında kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yok.