FETÖ'nün bankasını neden devlete satmaya kalktın?

Ali Babacan yola çıkmış hareketini anlatıyor. “Düşünce suçlularını bir parmak şıklatmamla serbest bırakacağım” diyor.. Kendisine birilerinin bir daha bu ülkede seçim yapılmayacağını söylediğini anlatıyor.. İnanılır gibi değil. 15 Temmuz’da bu ülkenin tepesine bombalar yağdıran FETÖ'cü teröristleri serbest bırakmak için “düşünce suçu” kılıfıyla kamuoyu oluşturuyor hazret. Kimse de çıkıp; “kimmiş arkadaşım düşüncesinden ötürü cezaevinde yatan, hele bir isim ver” demiyor.. Kimse sormuyor; “kim dedi sana bu ülkede bir daha seçim yapılmayacağını?”.. Öyle değil mi? Eğer bunu kim dediyse çıkıp adalet önünde hesabını verecek. Bu ülkeye onlarca yıl en yüksek mevkilerde hizmet etmiş bir devlet adamı olarak Babacan’ın bu kişiyi kulağından tutup yargıya teslim etmesi gerekmez miydi?.. Kim bu kişi Sayın Babacan? Ne demek; “bir daha bu ülkede seçimler olmayacak?” demek.. Çıkın ve açıklayın..

***

Hazır açıklamaya başlamışken bazı sorular vardı cevaplamadığınız.. O sorulara da cevap bekliyoruz. Misal vatandaş soruyor.. ABD’de görülen Halkbank davasında, bankayla ilgisi olmayan pek çok isim yan yana geldi de, Halkbank’tan sorumlu bakan Babacan’ın adı neden hiç geçmedi bu davada?.. Soruyor insanlar?.. Banka yöneticisi yıllarca politik rehin olarak kaldı ABD’de. Bankadan sorumlu bakan nerede? Devamı da var.. Halkbank davasının delilleri arasına giren bir meclis konuşması.. (29 Kasım 2012) Diyor ki bu konuşmada Ali Babacan; “…İran’dan alınan petrol karşılığında Türkiye’den altın nakli yapılıyordu. İran’ın ABD ve uluslararası yaptırımlara tabi petrol satışlarından elde ettiği geliri telafi edebilmesi için kullanılan bir yöntemdi bu..” Bu konuşmasıyla, emperyalist saldırıyı gerçekleştiren kadroların eline istemedikleri kadar muhteşem bir delil bıraktı Babacan. Neden kimse sormuyor?...

***

Bir de Bank Asya meselesi var.. Çok önemli.. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut sordu, cevap vermedi Babacan. O sorular da hâlâ ortada duruyor..

1) FETÖ’nün bankasını Ziraat Bankasına yani devlete satmaya kalkıştın mı?

2) Bu satış gerçekleşseydi bunun artı 1.5 milyar dolar devlete ek maliyet getireceğini bilmiyor muydun?

3) Sen bu satış ya da devir konusunu gündeme getirdiğin gün FETÖ'nün bankası borsada yüzde 22 prim yaptı mı?

4) Bunu senden başka kaç kişi biliyordu?…

***

Ve en kritik mesele.. “15 Temmuz’da ülke işgal edilmeye kalkıldığında Sayın Babacan hangi vazifeyle hangi ülkedeydi?” Türkiye’de olmadığını saat farkının çok olduğu başka bir ülkede olduğunu söyledi. Hangi ülke ve hangi görevle ?.. Kim neden o ülkeye gönderdi 15 Temmuz günü kendisini?.. Bunu açıklamadan yola devam edemez..