Filistin'den dünyaya yayılan âbıhayat

Terör devleti İsrail'e destek veren şirketlere karşı ambargo dünyanın her yerinde yayılıyor. Geçmişte de çeşitli sebeplerle ambargo çağırıları yapılırdı, ama ya mahalli olarak kalır veyahut birkaç gün içerisinde unutulurdu. Bu sefer başka.

Evet, bu sefer başka. Filistinli kardeşlerimizin kanları bizlere âbıhayat oldu ve insan olmanın gerektirdiği hasletleri hatırladık. Filistin'den binlerce kilometre uzaklıktaki coğrafyalarda insanlar boykotlara iştirak ediyor. Sadece iştirak etmekle de kalmayıp fiilî olarak da müdahale ediyorlar.

Hiç tanımadıkları, belki de varlıklarından yeni haberdar oldukları, aralarında dinî veya ırki bir bağ olmayan insanlar için kendilerini riske atanlar...

Devletleri Filistin lehine konuşmayı, eylem yapmayı yasaklasa bile insan olmanın gereği olarak meydanlara inenler, İsrail'in bir terör devleti olduğunu haykıranlar...

"Sadece kendin için yaşa" mottosuyla büyüyenleri, İsrail tarafından katledilen Filistinli bebekler uyandırdı.

Hazcı bir anlayışla sımsıkı tutundukları şeylerden vazgeçmeyi öğrendiler.

Evlerinde oturmak yerine, terör devleti İsrail'e destek veren liderlerine gidip hesap soruyorlar.

Boykot edilen şirketlerin önünde veya içinde boykota katılmayanlara İsrail gerçeğini anlatıyorlar.

Filistinlilerin Allah'a teslimiyetinden etkilenip Müslüman olanlar da hızla artıyor.

İşte cihadın, işte şehit kanının bereketi...

Boykotun tesirini, boykot aleyhinde propagandanın artmasıyla da anlayabiliriz. Terör devleti İsrail ve destekçisi devletlerin fonladığı 'gazeteci' kimlikli elemanlar veya çok takipçili sosyal medya ünlüleri üzerinden boykot yapanlarla alay ediyorlar, boykotun bir işe yaramadığına dair tevatürler yayıyorlar. Madem boykot işe yaramıyor o zaman niye yırtınıyorsun, bırak birkaç kişi boykot etsin dursun, sana ne?

Onlar da ekmeğinde ama bu sefer ekmeklerine bebek kanı bulaştı. Artık iflah olmazlar.

Şehitlerin kanının bereketiyle içimizdeki mahlûklar da kendilerini tek tek teşhir ediyorlar. Bizi uğraştırmıyorlar. İsrail'e destek veren şirketlerin yerlerine gidip "Ben artık buradan kahve içeceğim" gibi sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyorlar. Boykota katılanlarla alay ediyorlar. Ve en mühimi de tahrik ediyorlar!

Bu mahlûkatın çoğunluğunun, adı "İsrail'e çalışan eleman" olarak geçen bir öznenin kurduğu partiye yakın olmaları da tesadüf olmasa gerek.

Filistinli kardeşlerimizin dökülen kanları insan olma hasleti taşıyanlara âbıhayat olurken, insan görünümlü mahlûkatın da kendilerini ifşa etmesine vesile oldu. Her türlü bereket!..