Filistin'de yüz yılı aşan direniş

İsrail kundaktaki bebekten ihtiyarına ayırt etmeden Filistinlileri katlederken, soykırım yaparken Türkiye'de birileri de yalan bilgilerle İsrail lehine kamuoyu oluşturuyorlar.

Neymiş, Filistinliler Yahudiler'e toprak satmış, bugün yaşadıklarını hak ediyorlarmış.

Farzımuhal tarihte böyle bir vak'a olmuş olsa bile bu şimdi konuşulacak mevzu mu? Mezkûr mevzuyu konuşunca İsrail'in katlettiği bebekler geri gelecek mi?

Bilerek veya bilmeyerek "Filistinliler Yahudiler'e toprak sattı" yalanını yayanlar, sürekli gündemde tutanlar İsrail'in Gazze'de şu an gerçekleştirdiği soykırımı perdeliyorlar.

Mâlûm yalanı en çok sapkın ırkçılık batağında debelenenler dillendiriyor. Bir de okumuş ahmaklar. "İlim insanın cahilliğini alır ahmaklığını değil" sözünün vücut bulmuş hali olarak ahmak ahmak konuşuyorlar.

Filistinliler topraklarını Yahudilere sattılarsa 1917'den beri işgalcilere karşı Kudüs'ü can pahası kan pahası savunanlar kimler?

1917'de İngiliz işgaliyle birlikte Filistinliler örgütlenip işgalciye karşı savaşmaya başladılar. Bu örgütlenmeye İzzeddin Kassam öncülük ediyor.

Bugün Hamas'ın askeri birliğine adı verilen İzzeddin Kassam bir Osmanlı askeri. Babası Kadir'i tarikatı şeyhi. Kendisi için de şeyh olduğu rivayet ediliyor.

Bir yandan İngilizlere karşı halkı örgütlerken diğer yandan da çocuklara İslâmî eğitim veriyordu. Kassam sadece Filistin'de değil Libya'da da işgalciye karşı verilen direnişe destek olmuştur. "Savaş var" demeden Libya'ya yardım götürmüş ve Libya'nın önderi Ömer Muhtar'la görüşmüştür.

Filistin'de 100 yılı aşan bir direniş varken "Filistinliler Yahudiler'e toprak sattı" yalanına ancak cahiller ve sapkın ırkçılar.