Gezi serkeşleri Erdoğan'a dua etmeli

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında 5 sanığın mahkûmiyetlerini onadı. Cezası onananlar arasında, Batı'nın da serbest bırakılması için çaba gösterdiği Osman Kavala ile son seçimlerde Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen Can Atalay da var.

Kavala'ya, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti; aralarında Atalay'ın da olduğu diğer sanıklara da "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçlamasıyla 18'er yıl hapis cezası.

Yargıtay'ın mezkûr cezaları onamasıyla Gezi Ayaklanması'nı destekleyenler bildiğimiz tepkileri vermeye başladılar. Gezi'nin barışçı bir eylem olduğunu iddia ediyorlar.

İnsanda utanma duygusu olmayınca yüzü kızarmadan yalan söylermiş. Bunlar profesyonel olduklarından yalan söylerken yüzleri kızarmıyor. Aksine, doğru söylediklerinde yüz kızarıyor!

O dönemi yaşamamış çocuklara bile Gezi Ayaklanması'nın görüntüleri seyrettirilse ayaklanmanın ne kadar da 'barışçı' olduğunu anlarlar. Günlerce meydanları ve sokakları işgal edip yakıp yıktılar. 'Devrimci şiddet'in her türlüsünü halka gösterdiler.

Barikat arkalarında 'Devrim mahkemeleri' kurup Recep Tayyip Erdoğan'ı gıyabında yargıladılar. Beşiktaş'taki Başbakanlık ofisini işgale yeltendiler. Şiddeti arttırıp dönemin hükümetine şartlar dayattılar.

Yaktılar, yıktılar, yağmaladılar; ülkeyi tedhişle teslim almaya kalktılar.

Gezi Ayaklanması, 15 Temmuz sürecinin bir halkasıdır. Şâyet Gezi Ayaklanması'nda başarılı olup Erdoğan'ı iktidardan indirebilselerdi 15 Temmuz olmayacaktı.

Gezi Ayaklanması, mevcut hükümeti terör ve işgal yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüstür. Bunda kuşku yoktur.

Nasıl ki 15 Temmuz gecesi başarılı olamayan FETÖ ve siyasi uzantıları "15 Temmuz tiyatro" diyorsa Gezi Ayaklanması'nın bastırılmasının ardından ayaklanmaya katılanlar da isyandan 'barışçı eylem' olarak bahsetmeye başladılar.

Devrim pankartları altında devrimci poz verenler mahkeme salonlarında "Ben oradan geçiyordum" deyip ağaca tırmandılar!

İşgal ettikleri meydanlarda 'Devrim mahkemeleri' kurup Erdoğan'ı 'idama mahkûm' edenler ve ettirenler şimdi adalet arayışındalar.

Adalet de son sözünü söyledi.

Erdoğan'ı idam etme hayali kuranlar yatıp kalkıp Başkan Erdoğan'a idamı kaldırdı diye dua etsinler!..