Haberturk'te eski Türkiye gazeteciliği

Cuma akşamı Haberturk televizyon kanalındaki canlı yayında kendisine iftira atılması üzerine cevap vermek için telefonla bağlanan Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, hem kendisine iftira atan şahsın hem de Haberturk televizyon kanalının 15 Temmuz sonrası FETÖ bağlantılarını anlatınca yayından alındı.

Hilal Kaplan’ın anlattığı gerçekler karşısında panikleyen mezkûr kanalın yöneticileri ve yayıncıları kendilerinin ne kadar FETÖ karşıtı olduklarını göstermek için kullandıkları 1 habercik de ellerinde patladı. 28 Şubat cuntasının medya artığı, hâlen Haberturk kanalında program yapan Fatih Altaylı Twitter hesabından, bir zamanlar matbu olarak basılan ve kendisinin de genel yayın yönetmeni olduğu Haberturk Gazetesi’nin 2009 senesine ait bir manşeti paylaştı. Attıkları manşette şu yazıyor: “F tipi astsubayın fişleme itirafları”.

Altaylı’nın sadece gazetenin görselini paylaşabildi. Çünkü haber çıktığı gün, yani 20 Mart 2009 tarihinde FETÖ gelen tehditler neticesi internet sitelerinden silmişler ve gazetenin bağlı olduğu Ciner medya grubu FETÖ’den özür dilemiş. Haberin silinmesi ve özür hâdisesini ortaya çıkartan Sabah Gazetesi editörlerinden Kenan Kıran’ın haberinin ardından Fatih Altaylı attığı tweeti silmek zorunda kaldı.

Koskoca Haberturk’un FETÖ’ye karşı olduklarını göstermek için ellerinde sadece 1 haber vardı ama o da aleyhlerine döndü; FETÖ’den özür dilemişler. FETÖ mevzuyu kuru bir özürle bırakmamıştır…

Bırakmadığını da Hilal Kaplan’ın mâlûm programda söylediklerinden anlıyoruz: “Haberturk’le ilgili söyleyeceklerim de çok. Bakın, 17-25 Aralık'a kadar Habertürk'te programa katılmış birisi olarak söylüyorum, 17-25 Aralık'ta inanılmaz bir dönüş yaşadı Habertürk. Ve hatta biliyorsunuz, Habertürk Zaman gazetesinden sonra en çok CV'sinde, gazetesinde FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle tutuklanan 'gazeteci' olan yayındır. Aynı zamanda kanalın sahibinin 'Hocaefendiyi kırmayalım' şeklinde söylediği sözleri hatırlatırım. Haberturk’un Ankara Temsilcisi Erdal Şen, Adil Öksüz'ü evinde saklayıp ona yardımcı olan birisidir. Haberturk TV Yayın Koordinatörü Oğuz Usluer FETÖ'den tutuklu. Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Kılıç, Haber Müdürü Cuma Ulus, Adil Öksüz'ü evinde saklayıp kaçmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Haberturk gazetesi Ankara Temsilcisi Erdal Şen, Adil Öksüz'ün bacanağı oluyormuş. Daha çok şeyler söyleyebilirim. İtibar suikastı yapmıyorum, bunların hepsi bilinen gerçekler.”

Haberturk bu gerçekler karşısında Hilal Kaplan’ı sansürledi, cevap hakkını kullanmasına izin vermedi. Hilal Kaplan kendinden ve söylediklerinden oldukça emin, “Haberturk’ten ricam bana dava açsınlar, gerçekleri ortaya koyalım.” diyor.

Cuma akşamı Haberturk’te yaşanan hâdise, son zamanlarda 28 Şubat’taki gazetecilik üzerine yazdıklarıma da güzel bir emsal oldu. 28 Şubat’ta tüm medya ellerindeydi ve Müslüman Anadolu halkını istedikleri gibi linç ediyorlardı. Cevap hakkı, haber düzeltme hak getire. Hasbelkader tekzip yayınlatma imkânı bulsanız bile, tekzip yayınlatma için geçen süre zarfında olan olmuş oluyordu. Zaten tekzipler de gazetelerin görünmeyecek yerinde ve küçücük yayımlanırdı. Televizyonda bu hak bile yoktu.

Cuma akşamı Haberturk bize eski Türkiye’deki gazeteciliğin nasıl yapıldığını gösterdi, teşekkürler!..