Hakkâri kararý turnusol kâðýdý gibi

DEM Partili milletvekilleri önceki gün Meclis Genel Kurulunda kürsüyü iþgal etti. Ellerinde "belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceðiz" yazan pankartlar vardý. "Siz kimsiniz, kim adýna konuþuyorsunuz?" sorusunun cevabý yoktu. AK Parti milletvekilleri uzayan protesto ve kürsü iþgaline "kahrolsun PKK" karþýlýðýný verince ortalýk karýþtý, Meclis çalýþmalarýna bir süre ara verildi. Ama sözlü tartýþmalarýn kavgaya dönüþmesi engellenemedi. Ýtiþ kakýþlar sonucu yere düþenler vesaire oldu.

Baþtan sona çirkindi.

Özetlediðim bu sahnede "yasama organý" bünyesinde yasama faaliyetlerine dair bir söz alýþ mý var sizce yoksa baþka yerde propaganda yapamayanlarýn gürültülü þekilde sahne alýþý mý var?

Bana göre ikincisi.

Bu gürültülü patýrtýlý, itiþ kakýþlý propagandaya sebep olan olay bildiðiniz gibi, görevden uzaklaþtýrýlan DEM Partili Hakkari Belediye Baþkaný Mehmet Sýddýk Akýþ'ýn "silahlý terör örgütü yöneticiliði" suçundan 19,5 yýl hapis cezasýna çarptýrýlmýþ olmasý.

Yani?

Yani DEM Partililer, bir parçasý olduklarý TBMM'nin çýkardýðý Türk Ceza Kanunu'na göre yargýlanýp suçlu bulunan bir hükümlüðü "neden görevden aldýnýz" diye feveran ediyor!

Ýstiyorlar ki bu terör suçlusu 2009-2013 yýllarý arasýnda olduðu gibi PKK'ya alan açsýn, belediye imkanlarýný terör örgütünün hizmetine sunsun, PKK adýna Hakkarili vatandaþtan "vergi" toplasýn, vatandaþýn ortaokula giden çocuklarýný daða kaldýrsýn, çocuklarý suça bulaþtýrsýn, molotof kokteyli atarak yaksýn yýksýn...

"Belediye baþkaný yetkisini ve bütçesini PKK adýna kullanmasý engellendi" diyemedikleri için seçimden, millet iradesinden, demokrasiden bahsediyorlar!

"Terör suçlusu" diyemedikleri için "dava siyasi" diyorlar!

"PKK nedeniyle görevden alýndý" diyemedikleri için "yerine kayyum atandý" diyorlar.

Savunduklarý Mehmet Sýddýk Akýþ'ýn yöneticiliðini yaptýðý PKK'nýn 2009-2013 arasýnda Hakkari'de þehit ettiði askerlerden, polislerden, öðretmenlerden, mühendislerden zaten hiç söz etmiyorlar!

Bunun kendilerine hatýrlatýlmasýný da istemiyorlar!

Ama elbet hatýrlatýlacak!

Þehitlerin aziz hatýrasý en güzel þekilde yaþatýlýrken katillere methiye düzenlerin de fýrsat kollayanlarýn da karþýsýnda olunacak!

Doðrusu budur.

Dün Cumhurbaþkaný Erdoðan da buna yakýn bir þey söyledi.

Anadolu Yayýncýlar Federasyonu tarafýndan verilen medya ödülleri programýnda "Yargýnýn Hakkari ile ilgili vermiþ olduðu karar kimseyi rahatsýz etmesin. Belediyeler kimsenin arka bahçesi deðildir. Belediyeler sýrtýný Kandil'e yaslayanlarýn hiç deðildir" diyerek yargý kararýndan siyasi sonuç çýkarmaya çalýþanlara turnusol kaðýdý tuttu.

Durumu çarpýtmaya çalýþan CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'e "DEM Partililere kefil olmadan önce dur bir bak" uyarýsý yaptý.

"Mesele demokrasi deðil terör, kayyum deðil PKK" dedi bir manada.

Turnusol kaðýdýnýn gösterdiði þudur:

DEM Partililer halk desteði bulamadýðý için sokaklarý karýþtýrmayý baþaramýyorlar ama dokunulmazlýklarýný kullanarak Meclis'i karýþtýrmayý beceriyorlar.

Bu da bir baþarý elbette!

Terörle mücadelede nerede olduðumuzun da özeti gibi bu:

Daðdaki, ovadaki, sokaktaki terörü bitiyorsun ama terör propagandasý yapan seçilmiþlerin TBMM'de terör estirmesini önleyemiyorsun!

TÜRKMEDYA'YA ÖDÜL

Dün Cumhurbaþkanlýðý Külliyesinde Anadolu Yayýncýlar Derneði tarafýndan düzenlenen '8. Anadolu Medya Ödülleri' töreni vardý. Törene Cumhurbaþkaný Erdoðan da katýldý.

TürkMedya Ýcra Kurulu Baþkaný Murat Çiçek, Anadolu Yayýncýlar Derneði tarafýndan "yýlýn medya grubu yöneticisi" seçildi. Murat Çiçek ödülünü Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ellerinden aldý. TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiðitel ise Jüri Özel Ödülü'ne layýk görüldü.

Kýymetli arkadaþlarýmýzý ve TürkMedya Ailesini tebrik ederim.