Özgür Özel kime kefil olduðunun farkýnda mý?

Cumhurbaþkaný Erdoðan dün adli ve idari yargýda görev yapacak 1044 hakim ve savcýnýn ilk atama töreninde konuþurken Kobani Davasý'ndan çýkan kararlarý da deðerlendirdi.

En fazla önemsediðim nokta davaya dair yaptýðý tanýmlamalar oldu.

Altýný çizelim biz de.

6-8 Ekim'de cereyan eden Kobani olaylarý "protesto gösterisi" deðildir "terör kalkýþmasýdýr".

Kalkýþmanýn hedefi "devletin bekasýdýr".

Sokak olaylarý Demirtaþ'ýn ve Kandil'in çaðrýsýyla çýkmýþ, olaylarda 37 kiþi öldürülmüþtür, böylesi bölücü bir kalkýþmanýn yargýlanmasýna "siyasi dava" denemez.

Sokaklarý yakýp yýkarak, insan öldürerek siyasi sonuç alýnmaz, siyaset yapýlmaz. Yapýlananýn adý Türk hukuk sisteminde de, uluslararasý literatürde de "terör"dür.

PKK ve DEM çevreleriyle muhalefet partileri günlerdir, Kobani Davasýndan çýkan kararlarý deðersizleþtirmek, konuyu özünden saptýrmak ve 9 buçuk yýl önce yaþanan o ürkütücü günleri unutturmak için mugalata yapýyor.

Muhtemelen iç hukuk yollarýný tüketmelerine raðmen kararý deðiþtirmeyi baþaramayacaklarý için dosyayý AÝHM'e götürmek isteyecekler. Þimdiden kamuoyu oluþturmak istediklerini düþünüyorum.

Bu nedenle de "dava siyaseten açýldý", "Erdoðan Demirtaþ'ýn önünü kesmek istiyor", "davadan yargýlanan ve hüküm giyen isimler devletin elinde siyasi rehine", "kararlar hukuki deðil intikam amaçlý" türünden haksýz, asýlsýz, dayanaksýz laflar ediyorlar.

PKK ve DEM çevrelerinden bu tür manipülatif yorumlarýn gelmesi normal de CHP ne diye kuyruðuna takýlýyor DEM'in, PKK'nýn?

Özgür Özel devlet yönetmeye talip deðil mi, CHP'yi Türkiye toplumuyla buluþturmayý hedeflemiyor mu?

CHP Genel Baþkaný, Kobani davasýný "siyasi dava" diye tanýmlarken neye dayanýyor? Terör örgütüne müzevir bir "siyasi" partinin yöneticileri yargýlandý diye kestirmeden böyle bir sonuca mý varýyor? Neye dayanarak "Davanýn hiçbir yerinde hukuk yok" diyor mesela. Erdoðan'ý kastederek iddianamenin bir partinin genel baþkaný tarafýndan yazdýrýldýðýný söylüyor! Ýnanýlmaz!

Ýddialarýn altýný doldurmadan öylece söyleyip geçince bir daha ciddiye alýnmayacaðýný bilmiyor olabilir mi CHP'nin yeni genel baþkaný?

Türk Milleti adýna karar veren baðýmsýz Türk Mahkemelerinde görülen davayý ve Türk Ceza Kanunu'na göre verilen cezalarý niye "yok hükmünde" diye tanýmlýyor Özel? Özel'in etrafýnda aklý baþýnda kimse yok mu onu uyaracak, uyandýracak?

PKK'nýn Kandil kadrosu da, HDP'nin MYK'sý da, PKK'nýn medyasý da devleti yok hükmünde saymýþtý çünkü 6-8 Ekim kalkýþmasýnda.

"Devletin Kürdistan'da hiçbir hükmü kalmamýþtýr" cümlesi önce Kobani kalkýþmasýnýn, sonra özerklik ilan ettikleri hendek terörü günlerinin parolasý gibiydi.

Kandil'in talimatlarýný USB'lerle, hafýza kartlarýyla HDP'ye taþýyan kuryelerin itiraflarýndan, ele geçen -belgelerden haberdar deðil mi yoksa Sayýn Özel? Belki bu konuda da brifing almalý Adalet Bakanlýðý yetkililerinden.

Emniyet içindeki FETÖ ile sokaða inen PKK'nýn ortak bir denemesiydi Kobani Kalkýþmasý. 37 kiþi öldürüldü. Kurban eti daðýtmak için sokaða çýkan 16 yaþýndaki Yasin Börü ile arkadaþlarý hunharca katledildi.

Katillerin de kendilerini savunma hakký vardýr evet. Adil yargýlamanýn gereði budur. Bu davada da savundular nitekim avukatlarý sanýklarý.

Hal böyleyken bir kez daha düþünmeli Özgür Özel, kime kefil olduðunu?

**

28 ÞUBAT'ÇILARA MERHAMET EDÝLÝR MÝ?

Devleti soydular.

Milli iradeyi gasp edip iktidarý deðiþtirdiler.

On binlerce genç insanýn hayatýný geri döndürülemez biçimde mahvettiler.

Travmalara yol açtýlar.

Suçlarý sabit.

Ama zaten söz konusu olan af deðil.

Üzerlerindeki "suçlu" etiketi kalkmadý.

Sökülen rütbeleri iade edilmedi. Haklarýndaki hüküm bakidir.

Sadece kocadýklarý için, -çok af edersiniz- "tuvalete dahi yalnýz gidemeyecek hale düþtükleri için" salýverildiler. Konuþtuðum maðdurlarýn duygu ve düþünceleri bu yönde.

28 Þubatçýlar Erdoðan'a ve toplumun gövdesini oluþturan geniþ bir kesiminin evlatlarýna zulmetmiþti.

Ellerinden gelseydi zulmetmeye bin yýl devam da ederlerdi. Ama olmadý.

Zulmettikleri Erdoðan merhamet etti onlara!

Bu da onlara dert olsun!