Hayvani hürriyete yaptırım şart

Hakkımızda yalan haber yayacaklar, yaydıkları yalan haber üzerinden hedef gösterip linç edecekler, kundaktaki bebeğimize kadar sövecekler ve bu şenâatlerine mukabil hiçbir şey söylenmeyecek, müdahale edilmeyecek. Edilirse, “hürriyet, özgürlük” diye yaygara koparacaklar; ne güzel dünya!..

İnternette, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi olmak üzere Ak Partililere sövmek, tezviratta bulunmak ‘muhalif’ olmanın yemin andı oldu. Son kahpeliklerini de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Hanımla evli olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni doğan çocuklarının sevincini internette takipçileriyle paylaşmasının ardından yaptılar.

Bırakın kırkının çıkmasını daha saati çıkmamış bebeğe ve annesine hakaretler yağdıran mâlûm güruhun son kahpeliği foseptiği taşıran necaset oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti’nin Salı günü video konferansla yapılan 138. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda internetteki başıboşluğa son verecek adımları atacaklarını söyledi: “Unutulmamalıdır ki bizim ailemizin başına gelenleri ülkemizin tüm bireyleri yaşayabilir. Hiç kimsenin izzetinefsini koruma hakkı elinden alınamaz. Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey, medya ve sosyal medya mecralarında yapıldığında da aynı sonuçla karşılaşmalıdır. İnternet mecralarını kullananlar suç işleme konusunda lâyüs’el değildir. Cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret başta olmak üzere kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. Milletimize karşı sorumluluklarımız bu doğrultuda gereken mekanizmaları kurmayı ve işletmeyi gerektiriyor. Amerikalısı Avrupalısı, Çinlisi bu imkana sahipken, 83 milyon Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu konuda kapsamlı bir hukukî düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız."

Cumhurbaşkanının mezkûr açıklamasıyla panikleyen mâlûm güruh “İnterneti kapatacak, özgürlük istiyoruz” diye mevzuyu mecrasından saptırıyorlar. Cumhurbaşkanının sözleri oldukça açık. Niçin ve nedenlerini de izah etmiş. Haysiyet ve vicdan sahibi hangi insan Cumhurbaşkanının sözlerinden rahatsız olabilir; “Hakaret, linç serbest olsun, bunları yapanların kimlikleri ilgili sosyal medya şirketi tarafından saklasın, şirketin hiçbir hukukî sorumluluğu olması ve bir de bu kahpelikler üzerinden milyon dolarlar kazansın” diyebilir misiniz?

Mâlûm güruhun yaygarasına bakmadan ne gerekiyorsa yapılmalı! Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in, “Tam frensizlik ve alıkoyucu melekelerden yoksunluk mânâsına hayvanî hürriyet, hayvanda bile sınırlıdır ve ona pisliğini toprakla örtecek kadar olsun, bir hicap zabıtası telkin edicidir!” diye tarif ettiği “hayvanî hürriyet” isteyenlere pisliklerini örtmeyi öğretecek yaptırımlar getirmek için çok geç kalındı; bunlar eğitimle düzelmez.

Tebrik ve Dua: Dördünce kez evlad sahibi olan Berat-Esra Albayrak çiftini tebrik eder, Hamza Salih’in ismiyle müsemma olmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyâz ederim.