Hesapları bozan ittifak

Çarşamba günü Batman'daydım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingini takip etmek için gittiğim Batman'da HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının müspet tesirini yakından görmüş, başta HDP/PKK olmak üzere bu katılım karşısında, körü körüne Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleşenlerin neden feryad ü figan ettiklerini de anlamış oldum.

HDP/PKK terörle yıllardır halkı sindirmeye çalışıyor. Seçim zamanları tehdit ve baskıyı daha da arttırıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in başarılı operasyonlarıyla PKK Türkiye'de terör eylemi yapamaz hâle getirildiği gibi Suriye ve Irak'ta da dar bir alana hapsedildi. PKK bu durumdan kurtulmak için, siyasi ayağı HDP'yi CHP'ye yamayarak Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden bir çıkış yolu arıyor. Terör üssü Kandil'deki PKK yöneticileri Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde mensuplarına üst üste çağrılar yapıyor. Hâkeza FETÖ de mensuplarına aynı çağrıyı yapıyor ama şu an mevzumuz FETÖ değil.

Kendilerine 'Millet İttifakı' diyen körü körüne Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleşenler HDP/PKK'nın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesiyle Doğu ve Güneydoğu'da oyları çantada keklik görüyorlardı. HDP/PKK bölgede halka baskı yapacak, tehdit edecek ve halk da terör korkusuyla oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verecek. Tüm hesapları bunun üzerine kurmuşlardı. Lâkin HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılması hesapları bozdu. İşte feryad ü figan etmeleri bundan!

Bölgedeki AK Parti-HÜDA-PAR ittifakı halka büyük moral olmuş. Oylarını rahatlıkla kullanabilecekler. AK Parti Batman teşkilatı sandıkları sahip çıkmak için 2 yıla yakındır mensuplarını hazırlıyor. HÜDA-PAR'ın da katılımıyla HDP/PKK'nın sandıkta hile yapması engellenecek. En çok yaptıkları hile, 1 kişinin aileleri adına onlarca oy kullanması.

Başkan Erdoğan'ın katıldığı Batman'daki mitinge halkın alakasının yüksek olması da ittifakın tesirinin göstergesi. Başkan Erdoğan'dan önce konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu halka 20 yıllık kazanımlara sahip çıkma çağrısı yaptı: "Sizin şu son 20 yıldaki kazanımlarınıza göz dikmiş olan ulusal ve küresel vesayet odakları bugün 7'li masanın arkasına kümelenip pusuya yatmış durumdalar. Bugün Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, bilumum İslam ve insanlık düşmanı emperyalistler kimi destekliyor, kimleri hedef alıyor; Biden'in açıklamaları ortada. Fransız ve İngiliz basınının manşetlerini görüyorsunuz. Kendilerine Türkiye'yi peşkeş çekecek bir sömürge valisi arıyorlar ve hepsi de 7'li masanın adayını destekliyorlar. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle Bay Bay Kemal'i."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, çocukları HDP binasına girip PKK terör kampından çıkan analara seslendi. HDP/PKK'nın desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP önünde evlat nöbeti tutan anneleri bir kez bile ziyaret etmediğini hatırlatan Erdoğan "Analar bir daha ağlamayacak" dedi: "Batman'ın çocukları sokaklarında özgürce koşturuyor. Teröristlerin cirit attığı dağlarda kınalı kuzuların sesleri dengbejlere karışıyor. Dünyanın her yerinden insanlar Batman'a gelebiliyor. Her yerde huzur ve güven ortamı hakim olmuştur. Hakiki baharı biz getirdik. Bu kazanımlardan artık geriye dönüş olmayacak. Her kim terör örgütlerinin tehdidi altındaki Türkiye'yi hortlatmaya çalışırsa karşısında bizi bulacaktır. Her kim benim Kürt kardeşlerimin haklarına el uzatırsa karşısında bizi bulacak, Tayyip Erdoğan'ı bulacak, Cumhur İttifakı'nı bulacaktır. Halkım yetki verdikçe bu ülkede analar bir daha ağlamayacaktır. Şu bay bay Kemal Diyarbakır analarını bir kere olsun ziyaret etmedi. Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek, iradesine ipotek koyamayacaktır."

2 gün sonra sandığa gidip oyumuzu kullanacağız inşaallah. Oy atarken HDP önünde yıllardır evlat nöbeti tutan anneleri de gözünüzün önüne getirin. Onların yerine kendinizi koyup, "Benim çocuğum siyasi bir parti görünümündeki bir şebekeye girip terör kampından çıksa ne yapardım" diyerek oyunuzu ona göre kullanın!