İsrail sorunu sona mı eriyor?

İsrail, işgal ve terör devleti olarak hem Kudüs coğrafyasını hem de dünyayı ateşe sürüklüyor.

Evet, dünyanın bir İsrail sorunu var.

Dünyaya hâkim olanların doğurduğu İsrail sorunu. Doğurdukları sorunu şımardıkça şımartarak büyüttüler. Bugün kendi sonlarını da getirecek hale geldi.

Mâlûmûnuz, Filistin'de 2006 senesinde yapılan seçimleri Hamas'ın kazanmasıyla İsrail, Gazze'yi abluka altına aldı. 17 yıldır süren abluka sebebiyle Filistinliler, Gazze'de adeta toplama kampında yaşar gibi yaşıyorlar. Gıdadan mamaya, ilaçtan inşaat malzemelerine kadar her şey İsrail'in izin verdiği ölçüde bölgeye sokulabiliyor.

Ramazan aylarında da, kullanılması uluslararası çapta yasaklanan fosfor bombasıyla Gazze'ye saldırmayı adet haline getirdi!

Gazze'de bir yandan insanlık adına imkansızlığın en zirve noktası yaşanırken diğer yandan da imkansızlığı nefislerine bahane etmeden işgalciyle mücadele edenlerin azmine şahitlik ediyoruz.

Geçtiğimiz cumartesi sabası Hamas mensupları, işgalci İsrail'in hiç tahmin edemeyeceği bir operasyona imza attı. Paramotorlar kullanılarak yapılan operasyonda Hamas mensupları havadan işgal topraklarına indirme yaptılar. Aksa Tufanı adı verilen operasyonda yüzlerce işgalci öldürüldü.

Dünyanın hâkim güçlerini arkasına almasıyla şımaran, şımardıkça da kibirlenen İsrail, Hamas'ın savaşçılarıyla birebir kalınca tel tel döküldü. Savaşmanın uzaktan füze atmaya benzemediğini bizzat tecrübe ettiler.

Hamas'ın Aksa Tufanı'na karşılık işgalci İsrail ancak havadan Gazze'ye saldırılabiliyor. Hamas, işgalcinin başkent ilan ettiği Tel Aviv'e 30 kilometre yaklaştı.

Hamas, Tel Aviv'e doğru ilerken İsrail yanlısı medya da panikle, en iyi yaptıkları iş olan yalan haberleri servis etmeye başladılar. Ancak onların zihinlerinin ürünü olabilecek katliam, tecavüz yalanlarıyla İsrail'in acziyetini örtmeye çalışıyorlar.

Katliam ve tecavüzü, işgalci İsrail askerleri yapıyor. İşgalci yönetim askerlerine her türlü melaneti yapmaları için izin verdi ve yargılanmayacaklarını söyledi. İsrail yanlısı medya bu hususta suskun!..

Panik sadece İsrail yanlısı medyada değil. ABD acil olarak bölgeye USS Gerald R Ford uçak gemisiyle birlikte savaş gemileri sevk etti.

Başkan Erdoğan, ABD'nin bu hamlesine, "ABD uçak gemisini İsrail'e gönderiyor. Burada ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Gelen uçak gemisiyle Gazze'yi vurarak indirerek ciddi katliamlara adım atacak." diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan bölgeye gönderilen uçak gemisi üzerinden ABD'nin, Suriye'deki üslerini gündeme getirdi: "Bir şeyi açıklamak zorundayım. Suriye'de ABD'nin 20'den fazla üssü var. Suriye'de ABD üssünün ne işi var. 23 üs... Bütün bunları da bir değerlendirmek gerekmiyor mu?"

Başkan Erdoğan'ın, ABD'nin Suriye'deki üslerini gündeme getirmesi de oldukça dikkat çekici. İnsanlık uzun süredir Kudüs bölgesinde sıkıştı. Bu sıkışıklık ancak bölgedeki İsrail sorununu çözmekle giderilir. Aksa Tufanı bu sorunu çözecek mi göreceğiz.