Kemal Beyefendi siz Türkiye'de turist olarak mı yaşıyorsunuz?

Türkiye'de iktidar sorunu var mı? Eminim kimilerine göre vardır. Herkesin düşüncesine saygı göstermek gerekir elbet! Ancak Türkiye'de asıl sorun muhalefet! Daha doğrusu aklı başında, bilgili bir muhalefet olmaması! Bu da, kimse kusura bakmasın, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kaynaklanıyor. Neden mi? Kemal Beyin her konuda fikri var ama bilgisi yok da ondan! Diline de hakim olamıyor; paldır küldür, ağzına ne gelirse söylüyor:

"Bizim Libya'da ne işimiz var? Ne arıyoruz orada?"

"Fransa'yla niye kavga ediyoruz?"

"Yunanistan'la biz olsak kolay anlaşırız; ama bunlar (iktidar) ne anlaşıyor ne de uzlaşıyor?"

"Mısır'da diktatör varsa sana ne? Bize ne??"

Daha bunlara benzer neler neler. İnsan ister istemez merak ediyor, Kılıçdaroğlu Türkiye'de turist olarak mı yaşıyor? Hiç haber izlemiyor mu? Partisinde bir tane dış ilişkiler uzmanı yok mu onu bilgilendirecek?

Söylentiye kulak verilirse, Kılıçdaroğlu'nun bu ipe sapa gelmez konuşmaları. Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk'le ilgili söylemine herhangi bir ceza gelmemesi, CHP'de çok tartışılıyor dahası bir çok CHP'li 2023 seçimlerinde sandığa gitmemekten söz ediyor.

"Yeni CHP" söylemleriyle partinin başına geçen ve uzun yıllardır bir tek seçim kazanamayan, buna rağmen Genel Başkanlık koltuğuna uhuyla yapıştırılmışcasına oturmuş ve bir milim kıpırdamayan Kemal Bey için çanlar çalmaya başladı diyenlerin sayısı artmaya başladı parti içinde.

Demokrasinin sağlıklı bir biçimde işleyebilmesi için muhalefetin önemi çok büyüktür. Muhalefetin iktidara geldiğinde neler yapacağını, nasıl çalışacağını, temel sorunların çözümüne nasıl yaklaşacağını millete anlatması gerekir. Ama CHP böyle bir şey yapmıyor. Sabahtan akşama kadar CB Tayyip Erdoğan'a bağırıp çağırıyor. Böyle yaparak, bırakın oy oranını arttırmayı, bundan sonraki ilk seçimde oyları, yüzde 20'nin bile altına düşeceği söyleniyor, anketçilerce. Bizimse söyleyecek tek sözümüz var. O da yazık!