Kemal bey Şaban Löpontifoğlu'nu CB adayı gösterir!

Ne hikmetse Kemal Kıılıçdaroğlu CB seçimlerinde aday olmuyor. Nedeni sorulduğunda da parti genel başkanlarının CB olmamaları gerektiğini söylüyor. Hem zaten seçimi kazanır kazanmaz Başkanlık sistemini kaldırıp yerine "güçlendirilmiş parlamenter sistem" diye, ne olduğunu eminim kendisinin de bilmediği bir düzene geçileceğini ve kendisinin başbakan olacağını öne sürüyor! Ama laf aramızda, aday olsa yüzde 20, bilemediniz 25 'den fazla oy alamayacağının da bilincinde! Eh böyle olunca da CHP Genel Başkanlık koltuğunu bile, "bir daha ancak rüyasında görür!"

Meral Akşener Hanımefendiyi de aday göstermez; ne çatı ne ikinci kat ne de bodrum. Hani olur da, Meral Hanım seçilirse yandı gülüm keten helva!! Onun için kimsenin tanımadığı, seçilirse de Kemal Beyin fiyakasını bozmayacak birini bulması gerek. Bulmuş da, söylenene göre:

Şimdi efendim, önümüzdeki CB seçimleri 2023'de. Kemal Bey o seçimler için büyük bir ihtimalle, Güneydoğu'lu bir aday gösterecekmiş. Aklında da Şaban Löpontifoğlu adlı, bir ilçe belediye başkanı varmış. Ancak Sayın Löpontifoğlu yerine seçim konuşmalarını kendisi yapacakmış. Çünkü Sayın Löponifoğlua'nun ana dili Fransızca'ymış! Yani Türkçeye pek hakim değilmiş! (Valla CHP'li arkadaşlar böyle söylüyor. Ben onların yalancısıyım..)

Neyse; Kemal Bey ilk konuşmasında CB Erdoğan'ı eleştirecekmiş:

"Talip Bey yeterince orada oturdu...Biz zaten Talip Erdoğan'ın orada hiç oturmaması gerektiğini savunuyoruz...Hım? Ne? Talip değil mi? Ne peki? Tay..YİP mi? Öyle bir isim yok ki! Onun doğrusu Talip'dir. O Tayyip diyor ama asıl ismi Talip! Ya da Muttalip! Kim mi söyledi? Canan Hanım söyledi. O bilmeyecek de siz mi bileceksiniz!! Allah Allah!!

"Bizim adayımız Şaban Löpontifoğlu has be has.. Güneydoğu'ludur! Peki Talip Bey nerelidir? Güneydoğu'lu değildir!! Yaaa gördünüz mü işte...Neymiş? Talip Bey Güneydoğu'lu değilmiş!"

Bu tür ikna edici, seçmeni büyüleyici konuşmalar birbirini kovalayacakmış:

"Şimdi..bütün dünyanın canına okuyan nedir şu sıralar? Corona Kovid değil mi? Hah! Onunla nasıl başa çıkılır? Önce yakalanmayacaksın. Hadi yakalandın, tedavi olacaksın! Bu kadar basit! Hükümet bunu bir türlü göremiyor...yani!"

"Tarıma gelince ilk iş Ziraat Bankası'nın adını Tarım Bankası yapacağız. Ziraat eski..Osmanlıca. Onun Cumhuriyetcesi Tarım. Halkımız da o bankanın neyle uğraştığını anlayacak.'Hah' diyecek 'bu banka tarım işleriyle uğraşıyor.' Böylece kafa karışılığını ortadan kaldıracağız."

"Tabi bir de deprem meselesi var ki biz ona zelzele diyoruz. Bunlar eskiden yoktu...Bu iktidar zamanında çıktı. Biz iktidara gelince bunlar da kendiliğinden duracak... Özetle oyunuzu Löpontif'e verin..Löpontif sizi n'apar..aydınlığa çıkarır yani...."