Liderlik böyle bir şey

Anadolu Ajansı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son 1 haftadaki uluslararası hamlelerini şu başlıkla tablolaştırmış: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğudan batıya diplomasi turu".

Haberin detayında da rakamlarla Başkan Erdoğan'ın nefes kesen performansı ortaya konulmuş: "Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında 8 devlet ve hükümet başkanıyla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Zirvesi kapsamında 13 devlet ve hükümet başkanını da New York'taki Türkevi'nde ağırladı."

Bu görüşmeler fotoğraf vermek veya dostlar alışverişte görsün kabilinden görüşmeler değil. Sadece Türkiye'yi değil dünyayı alâkadar eden neticelerin alındığı görüşmeler.

Rusya-Ukrayna savaşının sebep olduğu tahıl krizini Temmuz ayında çözüme kavuşturup dünyaya tahılın dağıtımını sağlayan Başkan Erdoğan, mezkûr savaşta esir düşen askerlerin takas edilmesine de arabuluculuk etti.

İki gün önce gerçekleşen esir takasını Başkan Erdoğan ABD'de katıldığı bir televizyon kanalında, gayet mütevazı bir üslupla duyurdu. Böyle bir hâdiseye Batılı ülkeler vesile olsalardı ortalık reklamdan geçilmezdi. Zaten Batı'nın yaptığı tek iyi şey reklam değil mi!

Esir takasıyla 200 esir esaretten kurtuldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Başkan Erdoğan'a teşekkür ederken, Ukrayna'nın özel birliklerinden olan Azov'un 5 komutanının Türkiye'de kalacağını da açıkladı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Azov'un 5 komutanı, Erdoğan'ın özel kontrolü altında Türkiye'de güvende tutulacak. Bir daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım."

Türkiye'nin aracı olduğu esir takası Batı medyasında Başkan Erdoğan'ın kişisel ilişkilerinin başarısı olarak yorumlandı. İşte liderlik böyle bir şey!

ABD'deki Birleşmiş Millet binasının karşısındaki Türkevi geçen sene açıldığında Türkiye'deki kör muhalefet her zaman olduğu gibi "Ne gerek var, gereksiz masraf yapılıyor" demişlerdi. Bu sene Birleşmiş Milletler zirvesi adeta "Ne gerek var" dedikleri New York'taki Türkevi'nde gerçekleşti. Rakamları yazımın başında verdim. Sadece ülke liderleri değil çeşitli kesimlerin temsilcileri de Başkan Erdoğan'la görüşmek için New York'taki Türkevi'nin yolunu tuttular.

Başkan Erdoğan yaptığı görüşmeler sonrası New York'ta açılan Türkevi'nin işlevi hakkında gazetecilere şunları söyledi: "Açılışını geçen sene gerçekleştirdiğimiz Türkevi binamız, görüşmelerimize ev sahipliği yaptı. Buradaki Türkevi gerçekten çalışmalarımızın güzel bir neticesi oldu. Hamdolsun Amerika'da Birleşmiş Milletlerin tam karşısında böyle bir Türkevi'ne sahip olmak Allah'ın bize bir lütfu. Biz esbaba tevessül ettik, neticesini de aldık. Şimdi de burada bütün liderlerle yaptığımız görüşmelerle çalışmalarımızın neticesini görüyoruz."

Başkan Erdoğan'ın söylediği gibi neticeyi tüm dünyaya görüyor yalnız bizdeki kör muhalefet görmüyor. Körlüğün de böylesi!..