Ferudun Niðdelioðlu
Ferudun Niðdelioðlu
Tüm Yazýlarý

Mesnetsiz vaatler

Fenerbahçe'de kongre öncesi adaylar listelerini Yüksek Divan Baþkanlýðý'na verdi. Listelerde bulunan isimler üzerinden kongre üyeleri seçimlerini yapacak. Basýn toplantýlarý ve neden seçilmeleri gerektiði ile ilgili her iki aday da iddialarýný ortaya koymaya baþladý.

Aziz Yýldýrým ve arkadaþlarý çocuklarýn tekrar Fenerbahçeli olmasý, kavga deðil barýþ ile yol alýnmasý gerektiðini ve hýzlýca þampiyon olma hedeflerini ortaya koydu.

Dün basýn toplantýsý yaparak Fenerbahçe üyelerine kendisini seçmeleri için yönetimini tanýtan ve gündeme dair bilgilendirme yapan Ali Koç birçok konuya deðindi. Kimine göre tatmin edici, kimine göre ise sanki 6 yýl baþkanlýk yapmamýþ, yeni aday olmuþ biri gibiydi.

Ali Koç'un basýn toplantýsý yapacaðý kürsüde yazanlar ise oldukça ilginç bir o kadar da düþündürücüydü aslýnda;

"Yapamadýklarým yapacaklarýmýn teminatýdýr" yazsa tam otururdu sanki.

-Geleceðimiz için:

6 yýlda sadece bir Türkiye kupasý, onlarca kaybedilmiþ üstünlük ve çakýlmýþ bir tek çivi bile yokken!

* Þampiyonluk için:

6'da þimdilik 0 çekilmiþken!

* Zaferlerimiz için:

Kazanýlmýþ bir tek zafer, bir tek girilmiþ kavgada üstünlük elde edilmemiþken!

* Evlatlarýmýz için:

Geçmiþ geleceðin aynasýdýr aslýnda. Icardi ile birçok çocuk Galatasaraylý olmuþken! Evlatlara sürekli borç, adý konmamýþ hayali düþman sunulurken!

* Hedeflerimiz için:

2018 yýlýnda seçim öncesinde koyulan hiçbir hedefe ulaþýlmamýþken... Gelecekteki 3 yýllýk baþkanlýða þampiyonluk sözü bile verilmezken?

Ali Koç'un sloganlarýna bakýnca 2018'e sanki geri dönüldü. Ýlk kez aday oluyormuþ, 6 yýl kulübü hiç kendi yönetmemiþ gibi þikâyet etti. Þikâyet ettiklerini düzeltmek için 2018'de aday olduðunu unutmuþ gibiydi.

2 döneminde de ibra edildiði halde serzeniþte bulunduðu her konuyu yine þikâyet/dert olarak tekrar gündeme taþýdý.

Belli ki Ali Koç mevcut sorunlarýn çözümü için 2018'de seçildiðini unutmuþ. Sanki baþka birinden bahsediyormuþ gibi konuþuyor.

Basýn toplantýsýný izlerken bir saniyeliðine yorgunluktan gözümü kapamýþtým ve duyduklarýmla kendimi 2018 seçimlerinde sandým. Yine her þeyden yakýnan, mali sýkýntýlardan ve bu sýkýntýlarý býrakanlardan dem vuran bir Ali Koç vardý sahnede.

Oysaki Fenerbahçe kongre üyeleri þikâyet ettiði her konuyu halletsin diye seçmiþti kendisini!

SEN SÜRÜYORSUN YA

Sosyal medya kullanýcýlarý bahsedeceðim fotoðrafý muhtemelen görmüþlerdir. Direksiyonda arabayý deli gibi süren þoför yanýndakine "Durdur arabayý!" diye baðýrýyor.

Yan koltuktakinin cevabý ise kahkaha tufaný:

"Sen sürüyorsun ya!"

Bizimki de o hesap.

Sorunlarýn 6 yýlda hiç deðiþmediði, deðiþtirilemediði bir film þeridi gibi gözümün önünden aktý.

Koç bir ara "göðüs reklamý yoktu" dedi! 3 Temmuz'u unutmuþ, yaþanan travmalarý, saldýrýlarý yok saymýþ! O vakit sormazlar mý, "Forma sponsoru yoktu o dönem yönetimde de deðildin neden þirketlerinden vermedin?" diye.

Yoksa Fenerbahçeliliðiniz baþkanlýðýnýzla mý baþladý?

Ali Koç, "Fenerbahçe'yi kendi malý gibi gören bir yönetimden kurtulmak için bu yola çýktýk! Bu anlayýþýn yeniden kulübe dönmemesi için aday oldum" deyiverdi.

Fenerbahçe'yi kendi malý yapmakla suçladý rakibini. Gelinen noktada maalesef Fenerbahçe'yi kendine muhtaç edecek konuma getiren de aslýnda bizzat kendisi. Ama unuttuðu veya bilmediði ve hala öðrenemediði bir þey var ki Fenerbahçe camiasýný kimsenin parasý ile terbiye edemeyeceði gerçeði!

Fenerbahçe taraftarý her an her þeyden þikâyet eden baþkan istemiyor. Sorunlar halihazýrda vardý ve kongre üyeleri bunlarýn tespiti, çözümü ve mücadelesi için sizi seçmiþti. Bunu unuttunuz sanýrým.

Ali Koç her þeyi sanki dün iþ baþý yapýyor gibi anlattý!

Koç "Aziz Yýldýrým, Fenerbahçe'yi þampiyon yapmayacak güçlerin kim olduðunu merak ediyorsa aynaya baksýn. Çünkü bunlardan bir tanesi de kendisi" deyiverdi birdenbire!

Dýþ güçler ile en aðýr biçimde uðraþan Aziz Yýldýrým ve yol arkadaþlarýydý oysaki. Kongre üyeleri de Yýldýrým'ý bu güçle mücadele edeceðini düþündüðü için tekrar istiyor. Ali Bey ne dediðinin farkýnda deðil herhalde. 1 yýl cezaevinde yatmýþ, aðýr bedeller ödemiþ, Fenerbahçe'yi baþtan aþaðý inþa etmiþ, Forbes dergisine kapak yaptýrmýþ, kulübü 1 milyar dolar piyasa deðerine çýkarmýþken bu sözleri hiç mi hiç hak etmiyor. Kongre kazanmanýn da bir yolu var ama Ali Koç'un yolu yol deðil.

6 yýlý baþarýsýz geçmiþ bir baþkanýn faturayý farklý kitlelere, kiþilere kesmesi, hele efsane baþkana ihale etmesi hiç hoþ durmadý. Hep bir problem anlatan, çözüm üretmeyen bir anlatým ile sahne alýyor Ali Koç.

"6 yýlda yapamadým, yine yapamayayým bana verin" diyor neredeyse. Bir türlü kendisine neden oy vermeleri gerektiðini (þampiyonluk sözü bile veremeden) açýkça dile getiremiyor. Koç'un serzeniþlerini herkes biliyor, para pul iþini herkes gördü, defalarca dinledi. Bilinmedik, hayret edilecek yeni bir malzeme deðil.

6 yýl geride kaldý.

2018'de Fenerbahçe 'yenmesin' diye mutlu olmak istendi, ki ayný suçlamayý Aziz Yýldýrým'a yaptý Ali Koç.

"Ayinesi iþtir kiþinin lafa bakýlmaz" sözü, bu açýklamaya tam olarak oturuyor aslýnda.

Öyle baþarýlý bir dönem geçirdiðini söylüyordu ki Ali Koç 500 bin forma ve oyuncu satýþlarýndan elde edilen girdilerden bahsederken, camiasýna "sevinelim mi üzülelim mi?" dedirtti. Bu kadar gelire raðmen borcun azalmamasý, aksine artmasý, "Ýyi ki parasý var da koyuyor, yoksa kulüp 6 yýldaki bu yönetim tarzý ile batarmýþ" dedirtti kýsaca.

Ali Koç: 'Ben olduðum sürece þampiyon olamayýz' sözü teslimiyet deðil, bir tespit ve bir isyandý. Öyle olsa þampiyonluða çoktan havlu atardýk, dedikten bir iki cümle sonrasýnda da "Hala ne haksýzlýklar oluyor" tespitinde bulundu. Neresinden bakarsanýz bakýn tutarsýz bir cümle. Baþý sonu anlamsýz...

Aslýnda tespit gibi tespit ama anlayana!

Güçlü kadro kurunca sistem arýza vermiþ!

"Daha önce neden güçlü kadro kurmadýn?" demezler mi sayýn baþkan? Demek ki biz ve biz gibilerin dediði gibi iyi takým kurulunca oluyormuþ. Ýyi ve güçlü bir yönetim kurulunca oluyormuþ.

Güçlüye çomak sokulamýyormuþ!

Kaybetmeyi bu kadar güzel pazarlayan pek bulunmaz futbol piyasasýnda. -mýþ gibi yapmak için harcanan çaba gerçekten iþ yapmak için harcansa netice bambaþka olabilirdi.

Ali Koç seçilmesi durumunda '9' kontenjaný olan Fenerbahçe Futbol A.Þ. Yönetim Kurulu üye sayýsýný 15 kiþiye çýkaracaðýný da açýkladý. Zamanýnda müteahhitlerin onlarca kiþiye sattýklarý bir daire gibi Koç da belli ki yönetim listesini herkese açmýþ, sonrasýnda da sözünü tutmayýnca yönetici adaylarýný, kýramadýklarýný Futbol A.Þ.'ye kaydýrmaya çalýþmýþ! Kabul eden olmuþ, etmeyen dýþarda kalmýþ kýsaca...

Kongreye 15 gün kala yönetim listeleri ve açýklamalar yarýþacak. Kazanan kaybedene ilelebet muhalefet yapacak gibi duruyor. Bakalým neler yaþayacaðýz?

Son olarak Türkiye Kupasý finalinde nefes kesen 90 dakikada kupayý kazanan Beþiktaþ, çok zor geçen bir sezonu kupayla taçlandýrmasýný bildi.