Millet İttifakı sunar: CB Kemal Kılıçdaroğlu-BB: Meral Akşener

Millet İttifakı CB seçimleri için aday aramıyor ki. Nasılsa 2023'e kadar düzen değişmeyecek mi? Güçlendirilmiş, kasları şişmiş parlamenter sisteme geçmeyecek miyiz? Ee? Ee'si seçimleri de Millet İttifakı kazanacağına göre (?) CB Kemal Abi; BB'de Meral Abla olacak!!

Peki buraya kadarını anladık da...Meral Hanım'ın BB'lığı, Kemal Beyin de CB'lığında Türkiye'de sürdürülmekte olan kimi projelere ne olur? Hım?

Savunma Sanayi:

SIHA'lar ve daha nice insansız savaş araçlarının üretimi; 2023 yılında hangardan çıkacak olan savaş uçağına ne olur? Eğer ağa babaları Biden izin vermezse...hikaye olur! Hangardan çıkmaz. Hele de SIHA, İHA ve daha nice insansız savaş deniz, kara ve hava araçlarını üreten Bayraktar'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın akrabası olduğunu göz önüne alırsak, bu üretimlerin, en azından TSK için sürmeyeceğini düşünebiliriz. Ancak Bayraktar'ın ürettiği bu araçların bütün dünyada artık çok ciddi alıcıları olduğunu göz önüne alırsak, üretimin süreceğini söylemek kehanete girmez. Tabi, TSK'nın Meral Hanıma da Kemal Beye de kulak asmayacağını hesaba alırsak, Biden avucunu yalayabilir. Ha, Kemal Bey'le Meral Hanım el ele vererek TSK'daki komuta kontrol zincirini değiştirirlerse, başka ciddi sorunlar da çıkabilir ki, bunları düşünmek bile istemiyorum!

Bu arada PKK'yı yok olma noktasına getiren İçişleri Bakanlığına bağlı kuvvetlerin görevlerine devam etmelerine, Kemal Beyin en büyük destekçisi HDP'nin itiraz edeceğine de kesin gözle bakılmalıdır. Kemal Bey, büyük bir olasılıkla, HDP'ye itiraz etmeyecek; polis/jandarma ve diğer kuvvetler saf dışı bırakılacaktır PKK/YPG'yle yapılan mücadelede.

Tabii bütün b unlara CHP ve İP milletvekilleri nasıl tepki verecek? Ya da vermeyip sus pus mu olacaktır?

En iyisi Başkanlık düzeniyle oynamayıp Millet İttifakı'nın tek bir adayla seçime girmesidir. Bu aday Ak Partili eski Bakan Mehmet Şimşek olabilir mi? Sanmam. Çünkü Maral Hanım, aday olmak için can atarken ve Abdullah Gül'le Babacan'a itiraz ederken Şimşek'e yeşil ışık yakmayacaktır.

Peki ne olacaktır?

Millet İttifakı birini bulup sahaya sürecektir.

Ve Tayyip Erdoğan bu kişi, kim olursa olsun, üzerinden silindirle geçecektir. Bu "kişi" Kemal Bey olmaz çünkü kendisi de böyle bir seçimden galip çıkamayacağını bilmektedir. Çünkü yapılan araştırmalar, Kemal Beyin, bırakın CB, muhtarlık seçimi bile kazanamayacağını göstermektedir.