Muhalefetin şovları ve HDP duyarlılığı!

Muhalefet tükenmişlik telaşıyla ne yapacağını şaşırmış durumda.

Bir zamanlar 'erken seçim erken seçim' deyip durdular.

Biri Haziran'da diğeri sonbaharda seçim var diyerek gezdiler. Haziran da sonbahar da geldi geçti; bu öngörüsü yüksek(!) siyasetçiler utanmadılar sıkılmadılar.

Şimdi seçimin zamanında yapılacağına kanaat getirmişler ki askerlerin tezkere için gün sayması gibi 2023 Haziran'ına gün saymaya başladılar!

Ve çareyi gündem oluşturmak için içi boş iddialara, yalanlara ve eylemlere sığınmakta buldular.

Önce biri, olmayan bir mevkie adaylığını ilan ederek yarıştan çekildi!

Kabul etmeliyiz ki yarıştan çekilerek gündem oluşturmayı da başardı.

Kamuoyuna günlerce bu konuyla meşgul oldu.

Sonra muhalefetin lokomotifi olan partinin genel başkanı istihbarat ya da emniyet teşkilatına iletmesi gereken siyasi cinayet kaygısını pat diye toplumun önüne atıverdi.

Ve açılan soruşturma için de 'önce cumhurbaşkanı ifade versin' diyerek zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalıştı. Daha doğrusu ipe un serdi. Ama o da gündemi meşgul etmeyi başardı.

Konu hâlâ tartışılıyor.

Peşinden bir atak daha yaptı ve Merkez Bankası'nı ziyaret etti.

Kamuoyu onu da tartışmaya devam ediyor.

Hemen ardından milat belirleyerek bürokratları tehdit eden bir açıklama yaptı.

Kamuoyu hâlâ onunla meşgul.

Bu hamleler hakkında çok şey söylendi ve yazıldı onun için aynı cümleleri kurarak sizi meşgul etmek istemem.

Bence tamamı şovdan ibaret olan bu adımlarla muhalefet, iktidarın dikkat etmesi ve görmezden gelmemesi gereken başka bir şey yaptı.

Gündemi belirlemeye ve gündeme hükmetmeye başladı.

Başkan Erdoğan 'En iyi savunma taarruzdur' demişti ya, AK Parti yerine muhalefet taarruza geçti.

Siyasi cinayet kaygısı, merkez bankası şovu, bürokrat tehdidi, TÜGVA'ya saldırıları gibi savuşturulması son derece kolayken hele de karşı taraf açık üstüne açık verirken bunların birkaç cümlelik açıklamalarla geçiştirmemesi gerektiğine inanıyorum.

Hele de Millet İttifakı'nın en güçlü adaylarından biri olan İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde HDP önünde bekleyen aileleri görmezden gelmesi gibi büyük bir koz vermişken!

Adam resmen Mehmetçiğe kurşun sıkan terör örgütünün uzantısı partiyi memnun etmek için evlat nöbeti tutan aileleri görmezden geldi!

Sadece bu tavır bile Millet İttifakı'nın Mehmetçiğe kurşun sıkan terör örgütünün uzantısı siyasi parti ile nasıl dirsek teması içinde olduğunu göstermeye yeter de artar bile!

Öyle değil mi?!