Nerede hata yapýlýyor?

Ankara'da mafya üzerinden hükümete yönelik bir müdahaleden bahsediliyor. Yine yasadýþý dinlemeler, gizli tanýðýn ifadesine hedefteki kiþilerin adlarýn eklenmesi... Fethullahçý Terör Örgütü'nün taktikleri. Lâkin bu sefer devletin içindeki baþka bir yapýnýn marifeti olduðu söyleniyor. Rivayetler muhtelif.

Milli Ýstihbarat Teþkilatý devrede. Aralarýnda Ankara Organize Þube'nin üst düzey yöneticilerinin de bulunduðu 8 kiþi gözaltýna alýndý.

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan idaresindeki çeteye sekiz ay önce bir operasyon yapýlmýþtý. Çete lideri Kaplan yurtdýþýna çýkmak üzereyken havaalanýnda yakalanmýþtý. Kaplan'ýn yakýn adamý olduðu söylenen bir kiþi gizli tanýk yapýlmýþ. Bu kiþiye elektronik kelepçe de takýlmýþ. Yalnýz bu þahýs saklandýðý yerden ayrýlmamasý gerekirken gece alemlere akmýþ ve bu sýrada da vurulmuþ. Ne hikmetse bu kiþi gezip tozarken elektronik kelepçe sistemi ötmemiþ. Eh sistem ötmeyince 'gizli tanýk' yurtdýþýna kaçýrýlmýþ ve oradan ötmeye baþlamýþ!

Bu çok gizli tanýðýn söylediðine göre, Ayhan Bora Kaplan'a operasyon yapan Ankara Emniyeti'ndeki ekip ifadesine Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn çevresindeki bazý isimleri eklemesini istemiþ. Doðal akla 2013'te FETÖ'nün 17/25 Aralýk darbe giriþimini akla getirdi. FETÖ'nün emniyet ve yargýdaki unsurlarý, yolsuzluk operasyonu adý altýnda Baþkan Erdoðan'ýn yakýn çevresini gözaltýna almaya çalýþmýþtý. Nihai hedef ise Baþkan Erdoðan'dý.

17/25 Aralýk öncesi Batýcý Gezi Ayaklanmasý'yla Baþkan Erdoðan'ý iktidardan indirmeye çalýþmýþlardý. 17/25 Aralýk'ýn hemen sonrasý da Suriye'ye yardým götüren MÝT Týrlarý'na ordu içindeki FETÖ unsurlarý operasyon düzenlemiþlerdi. Türkiye'yi uluslararasý platformlarda silah kaçakçýsý olarak göstermeye çalýþmýþlardý. Tabii bu sýraladýðým hadislerin bir yýl öncesinde yargýdaki FETÖ unsurlarý dönemin MÝT Baþkaný Hakan Fidan'ý, PKK soruþturmasý kapsamýnda ifadeye çaðýrmýþlardý.

Bunca badireden sonra, devletin içindeki hangi yapý olursa olsun Baþkan Erdoðan'a yönelik yeni bir menfi hamle düþünmesi hepimizi düþündürmeli. Konuþmamýz gereken, hâlâ bu cesareti bulabiliyorsa nerede hata yapýldýðýný konuþmamýz gerekiyor. Yoksa þu þunu yapmýþ bu bunu yapmýþ diye günlerce konuþulur ama afaki bir konuþma olur. Hatta söylentileri yayarak operasyon çekenlerin ekmeðine yað bile sürmüþ oluruz. Nasýl olsa bir yandan MÝT, bir yandan emniyet ve bir yandan da yargý araþtýrýyor. Hâdisenin teferruatý birkaç güne belli olur.

Hâdisenin teferruatý birkaç güne belli olur olmasýna ama biz hep devlet içindeki devletçiklerin 'yaramazlýklarýný' mý konuþacaðýz? Bunlarý nasýl terbiye edeceðiz? Konuþmamýz gereken bu!