Rusya'yı yağmalama projesi mi?

Davos zirvesinde Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland ilginç "itirafta" bulunuyor: "Ukrayna kazanmalı! Kazanması için, bizler gereken her şeyi yapmak zorundayız. Rusya'ya kaybetmeyi öğretmeliyiz. Siz de hepimiz de biliyoruz ki; Ukrayna kazandığında ve Rusya kaybettiğinde, küresel ekonomimiz için yükseliş sözkonusu olacaktır"

İlginç ama ilginç olduğu kadar "itiraf" içeren gerçeklik...

Hiç üzerini "örtmeden", esas gayeyi ortaya "dökmek"; bizim anlamamız için "sansürsüz" bir "zemin" olarak görülmeli.

Açıkçası dünyadaki tüm savaşların sonunda, kimlerin "kazandığına" iyi bakmalıyız. Kaybedenlerin milli "servetlerinin", kültürel "zenginliklerinin" batıya taşındığı bir gerçektir.

Irak savaşı sonrası, tüm "kültürel mirasın", İngiltere "müzelerini" süslediğini bilmeyen yok sanırım!

Osmanlı "eserleri", Safevi Devletinden kalma "servetleri", Afganistan'dan geri kalan maddi, kültürel "mirasın"; Batılı müzelerde sergilediği bilinen bir gerçek. Ama bu ve bunun gibi konular üzerinde hiç ama hiç "tefekkür" etmedik...

Görünen bu "yağmalama" dışında, bankalarda tutulan "paralar", Sarkozy döneminde Kaddafi'nin verdiği parasal destek gibi, desteklerin üzerine hiç düşünmedik.

Aslında Kanada Maliye Bakanı, bu malum gerçeklerin üzerine düşünmemizi sağlayan "cümleler sarf etti". Kendisine teşekkür (!) etmemiz gerekiyor.

Diyor ki: "Ukrayna savaşını, medyamızın süsleyerek servis ettiği müzik tonunda değil, bizim ekonomik çıkarlarımız çerçevesinde anlamamız gerekiyor."

Yani diyor ki: "Yeni yağmalama adresimiz, Rusya'dır."

Yani diyor ki: "Rusya zengin ve ekonomik olarak, ciddi kaynakların üzerine kurulmuş bir devlettir. Bu devletin, tüm fırsatları kullanarak düşmesini sağlamamız ve akabinde zenginliklerini aramızda paylaşmamız gerekiyor. Gayet net değil mi?"

"Yani bir savaş düşünün ki, başından 'işgal' gibi cümleler ile süslendiyse, şimdi 'zaferin' küresel Batı ekonomisinin yükselişi olarak görülüyor..."

" 'Yani Ukrayna olayı küresel ekonomi sahiplerinin yükselişi projesi mi?' sorusuna cevap aramadan geçemedim..."

Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı bunları mı demek istedi?

Demek ki; Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın "sürmesi" ve ne kadar süreceği, küresel finans patronlarının hedefleri ile bağlıymış. Bunu biliyor ve yazıyorduk...

Şimdi en yüksek "perdeden" gelen "itiraf", şu soruyu meydana çıkarıyor: Ukrayna üzerinden dizayn edilen bu "tablo", Rusya'yı "ezmek", ezilmiş Rusya'nın servetlerine "çökmek" projesi olarak düşünülmüş olabilir mi?