Şaşılacak bir şey yok

Geçen gün, çok yakında yeni bir dalganın başlayacağını ve bu dalgada gözaltına alınacak isimlerin kimseyi şaşırtmaması gerektiğini yazdığımda henüz AA muhabirinin kamikaze saldırısı gerçekleşmemişti. Ve hatta, Başakşehir Belediyesi'nde sosyal yardım alan insanları kendi kıt zekasınca aşağıladığını zanneden o kadının videosu da servis edilmemişti. Bir uyuyan hücre dalgasının arefesinde olduğumuzu göstermeye yetecek kadar olay yaşıyoruz. Daha da yaşayacağız.

***

Post-FETÖ döneminde ortaya çıkan boşluğu hangi örgütler, hangi servisler doldurmuş ve bunlar ortaya çıkmak ve kendilerini patlatmak için hangi zamanı kolluyor, bugünden kestirmek zor. ABD'nin mevcut yönetimi işbaşına gelmeden önce, Türkiye'deki muhalefetle iş birliği yaparak Erdoğan'ı devirmeye çalışacaklarını ilan etmişti. Siz bu muhalefetle iş birliği başlığının altına aklınıza ne geliyorsa koyabilirsiniz. Sivil Toplum Örgütleri, bürokrasideki içine yerleşmiş kriptolar, hatta ve hatta Ak Parti içerisinde yer alan bazı isimler bile bu organizasyonun bir parçası çıkarsa sürpriz olmasın. Ne diyorum!.. AA muhabiri de, Başakşehir Belediyesi'ndeki personel de, Viranşehir'deki savcı da, ve daha pek çokları da bu dönemde bu görevlere getirildiler. Hatta Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu bu skandalın peşine düşünce korkunç gerçek ortaya çıktı.. Meğer söz konusu video bir sene önce kaydedilmiş, servis edilmek için uygun zaman beklenmiş. Başka hangi belediyelerde ilmek ilmek dokunmuş iyilik hareketlerini berbat etmek için, insanların güvenini yıkmak için, hareketin lideri Erdoğan'ı yaralamak için gün sayan kaç kişi var?..

***

Bir kez daha söylüyorum: Etrafınıza bakacaksınız ve bazı isimlerin sadece politik doğruculuk adına yani her şeye rağmen doğruları söylemek adına ilkeli davranmayı tercih ederek bazı çıkışlar yaptığını zannedeceksiniz. Hatta bu çıkışları nedeniyle onlara tepki gösterenlere "Bu kadarcık eleştiriye de kızmayın." diyecek, ve onların haklı olduğunu düşüneceksiniz. Oysa mesele "bu kadarcık eleştiri" meselesi değil.. Büyük bir saldırı altındayız. Bu kadar net..

***

Bir şey daha.. "Büyük bir saldırı altındayız" diyeceksiniz ve bu sözünüzü güçsüz kılmak için sulandırma gayreti içerisinde olanlar çıkacak karşınıza. "He he büyük resim he he", "He he dış güçler he he" diyecek ve kendilerince istihza edecekler. İşte anlayın ki hem politik doğruculuk diye intihar dalışı yapan tipler, hem de onlara tepki gösterdiğinizde sizinle dalga geçmeye çalışanlar aynı yapının parçalarıdır.. Bu FETÖ müdür, ya da başka bir şey midir, kuşkusuz ki bütün bağlantılar araştırıldıktan sonra ortaya çıkacaktır.. Ama bakın, göreceksiniz: Bu intihar dalışlarının birbiriyle ya da hücre yapılanması üzerinden aynı merkezle bağlantısı elbette ortaya çıkacaktır..

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık açık bir kez daha söyledi: "Seçimler Haziran 2023'te yapılacak." Öyle anlaşılıyor ki, iktidarı erken seçime zorlamak için daha da çirkinleşecekler.. Ve o zaman, çok daha fazla hata yapacaklar ve yakayı ele verecekler.. Önümüzdeki günler çok şaşırtıcı gelişmelere gebe, bu dediklerimi not edin..