Seçimler ve Yeni Yüzyılın kazananları

Türkiye seçimleri sıradan Meral Hanımın da söylediği gibi "cenge gitmiyoruz, savaşa gitmiyoruz, alt tarafı seçime gidiyoruz" türünden değildir maalesef! Böyle olmadığını en iyi Sayın Akşener bilmeli zannımca. Acaba "terör örgütü ile ortaklarının ortaklığına bir türlü neden engel olmadı" sorusunun bile verilmesi, bu seçimlerin sıradan seçim olmadığını, tam tersi cenk meydanına gidildiğini ispat etmiyor mu?

"100 yıllık Cumhuriyeti değişeceğiz" beyanını diline kolaylıkla getirenlerin hesabını sormadığına göre, bu seçimlerin bizzat savaş ilanı olduğunu anlamak zor değil!

Şimdi siyasetin dilinin giderek sertleşmesi, Kürt, Sünni, Alevi vatandaşlar üzerinden Alman Vakıflarının yıllardır yapamadığını yapma gayretine, nasıl isim bulmalıyız?

Sıradan seçim olsaydı, seçimde kazanan veya kazanmak isteyen sadece siyasi görüşlerin değil, esasen küresel güçlerin olayın neresinde durduğunu görüyoruz.

Öyle olmasaydı, kıdemli diplomat CHP sözcüsü Ünal Çeviköz, kazanırlarsa CHP iktidarının Dışişleri Bakanı olmaya parlak aday olarak Amerikan medyasına verdiği demeçle ABD'ye "bağlılık, sadakat" içeren cümleler ile mesaj verir miydi? S-400'den tutun, İsveç'in NATO üyeliğine varana kadar her konuda söz verir miydi?

Türkiye; İsveç'e neden itiraz ediyor, sağır sultana kadar ulaştı da, Sayın diplomata mı ulaşamadı?

Hayır Efendim! Konu tam da Meral Hanım'ın "alt tarafı seçimdir" olmadığı için önemli!

PKK Terör Örgütünün desteğini içine sindiren, siyasi partileri bir arada tutan sadece seçim hırsı olabilir mi?

Yoksa Erdoğan'a duyulan nefret ve kompleksin yansıması olarak mı olayı okumalıyız?

Erdoğan; neden küresel aktörleri sinirlendirdi, bellidir!

PKK ve türleri olan terör örgütlerinin de nefret sebebi açıktır.

PKK yok oldu olacak. Böyle durumlarda zaman kazanmak için "tek taraflı ateşkes ilanı kimin işine yarar ve ne için yarar" sorusunu veremeden geçemem.

Bu seçimlerin sonuçları sadece Erdoğan'ı bağlamaz. Çünkü bu sıradan bir seçim değil. PKK gölgesinde, Biden'ın Erdoğan'ı devirmek için yapacaklarına dair beyanları da ortadayken, sürecin tam da savaş olduğunu bize üstüne basa basa anlatmaktadır.

Yeni Yüzyılın çerçevesi için, Türkiye'nin gelecek yüzyılının nasıl şekilleneceği bu seçimlere bağlıdır. Kazanan tarafın Türkiye olmasını sağlamak için ise, görünenler kadar görünmeyen arzı ve niyetleri görmek zorundayız!