Şehadet yoklamasında ''buradayım'' diyen Ömer

Ömer Halisdemir, gibi yürümüyorsak duralım .. Birilerinin ürüyüşü, onun yürüyüşünü asla unutturamaz. Şehadet cennete doğmaksa , sana bütün kıyılar Kevser'dir Ömer..

Ömer, cehilin kılıcını kınında bırakan yiğit. Bir yürüyüşünü hatırlıyoruz , bir de şehadetini. Yokluğun, gürül gürül bir sessizlik. Cennetin sesi, şehadetin sessizliğinden gelir.

Ömer gibi yürümüyorsan dur kardeşim.

Onun gibi yürümeyeceksek sadece fitnenin kalabalığı oluruz.

Onun gibi dik durmayacaksak ,

Eğilişimiz bu toprakları utandırır.

Onun gibi özlenmeyeceksek

Vuslat da manasından utanır.

Fitne zamanı yürüyorlarsa sen dur kardeşim. Seni tahrik etmeye çalışsalar da onları suskunluğunla bozguna uğrat.

Sen geçmişini cebinde ihanet pusulasını yoklayanlar gibi değil, seccadesini topraktan eliyle koymuş gibi bulan ecdadın gerçeğisin.

Sen , Endülüs Fatihi Tarık Bin Ziyad'ın Allah'a yürüyüşünü, fütuhatını kalbinle ezberleyen kardeş, o istiklal yürüyüşünü kaos turlarına değişenlerin ayaklarına yem etme. Fitneyi göklere çıkarıyorlarsa sen su gibi usul zaferini bekle.

Sen, otuz kurşun yese de yiğitlik orucunu bozmamış Ömer Halisdemir'in yürüyüşüne bak, onun şehadet cesareti gerdanında olduğu sürece tek olsan da Cehillerin ordusuna galip geleceksin.

Bir Pensilvanya alçaklarının ihanet konforuna bak bir de Ömer'in kıyamına. Yüzü Bilâl'in okuduğu ilk ezan gibi berrak Ömer'e bak. Bir " Sesin kulaklarımda vatan toprağı oğul, her karışında seni işitiyorum. Gözlerin oğlum, anne eliyle işlenmiş şehadet kapısıydı sanki, yürüdün." Diyecek olan anneye bak.

Aliyya İzzetbegoviç'e bak. Kasaplar mazlumların üzerine yürüdüğünde " Ölmeye hazır olanlar, ölmeye hazır olmayanların karşısında galip gelecektir" diyen komutana bak.

Pensilvanya cehili, Kandilin cehili birleşmişse sen ayrıl. Onlar kuduruyorsa sen sakinliğe sığın. Düşün ki, annesinin sadece ayağındaki beninden tanıdığı Yasin'ler kurban edilirken neredeydiniz diye sor.

Babalarının şehadetinden sonra nar gibi dağılan iki yetime bak! Şehit Savcı Kiraz'ın hakkı aşkına adalet boğazlanırken neredeydiniz diye sor!

Dağ havası almak için Kandili arkasına almış acizlerden Ömeri anlamalarını bekleme dur ve sen anla.

Sen vatanı için hakka yürüyenlerin yanında " DUR" kardeşim.

Korkaklar güçlü gördükleri hainlerin arkalarına sığınarak yürüyecekler, sen secdesinden ve vatanından başka hiç kimsesi olmayanların yanında dur ki, onurunun, yiğitliğinin, şerefinin namı YÜRÜSÜN..