Siha'nın açtığı derin yaradan irin akıyor

Rusya Ukrayna'yı işgal ediyor, dünya panik halinde ama bazılarının derdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Hep kör düşmanlıktan bahsediyorum ya, artık mevzu kör düşmanlığı da geçti. Ağır bir travma yaşıyorlar. Psikolog olmadığımdan bu ağır travmaya bir ad koyamıyorum ama profesyonel bir yardım almaları gerektiğini görüyorum.

Sağlıklı bir insan, zihnen tüm fonksiyonları çalışan bir insan bir ülke işgal edilirken, bir ülke bombalanırken, bir ülkenin çoluk çocuğu ölürken "Rusya, damadın SİHA'larını vurmuş..." diye yazabilir mi?

Ancak körü körüne düşmanlığın neticesinde aklî melekelerini kaybedenler bu nevî hezeyan gösterebilir.

Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna Türkiye'den Silahlı Hava Araçları almış. Ukrayna'nın aldığı SİHA'lar, aynı zamanda Başkan Erdoğan'ın damadı olan Selçuk Bayraktar'ın kurucuları arasında olan Baykar firmasından alınmış.

Mâlûm Baykar'ın ürettiği hava araçları Türkiye'deki Batıcılar'da derin yaralar açtı. Kendilerinin yapamadığını, yapmayı bile düşünemediklerini aşağıladıkları insanlar yapınca isterik tavırlar içine giriyorlar. Doğal olarak bu ruh hâlinde kendilerini ne kadar rezil ve komik duruma düşürdüklerinin de farkında değiller.

"Rusya, damadın SİHA'larını vurmuş..." hezeyanını gösteren ve bu hezeyana iştirak eden güruha şunları söylesem beyhude bir çaba mıdır? İnsanlık bende kalsın iki madde hâlinde yazayım. Aptala anlatır gibi yazıyorum:

1- Selçuk Bayraktar sattığı her SİHA için ülke ülke gezip araçlar iyi kullanılıyor mu diye kontrol edemez!

2- Selçuk Bayraktar sattığı her SİHA için ülke ülke gezip araçlar iyi saklanıyor mu diye de kontrol edemez!

Uluslararası prosedür bellidir: Herhangi bir araç satılırken üretici firma alıcı tarafa teknik destek ve aracın nasıl kullanılacağı hakkında alıcı tarafın personeline eğitim verir. Bunun ötesine geçemez. "Rusya, damadın SİHA'larını vurmuş..." diye yazan ahmaklar galiba Ukrayna'daki SİHA'ların başında Selçuk Bayraktar'ın durduğunu zannediyorlar!

SİHA'ların vurulduğu dair şayianın doğru olmadığı da ortaya çıktı. Velev ki doğru olsa ne fark eder? Savaş halinde bunlar olağan vakalardır.

Uzatmayım, Türkiye'de bir güruhun zavallı halini ve ülke için potansiyel bir tehlike olduklarına dikkat çekmek için sürekli Recep Tayyip Erdoğan'ın kör düşmanlarından bahsediyorum. Yoksa, ülkenin hava sahasını korumak için alınan füzeler hakkında "Erdoğan sarayını korumak için aldı, füzeleri bahçesine koyacak" diyebilenlere ve buna inanlara ne anlatsak boş!

Allah'tan afiyetler niyaz ediyorum...