15 Temmuz'un sırrı

Evet, onlar için zor bir durum...

Yıllarca hayalini kurdukları, hayatlarını ortaya koydukları hâdiseyi, aşağıladıkları, hor gördükleri Müslüman Anadolu halkı yapınca şaşırdılar, hasetlendiler, kabullenemediler, öfkelendiler.

Hiç alışık değillerdi, bir halkın fevç fevç sokağa dökülüp tankı tüfeği çıplak elle durdurmasına. Öyle ya, kendilerine sütre yaptıkları askerin arkasından 100 yıldır Müslüman Anadolu halkına çemkirenlerin havsalası böylesine muazzam bir hâdiseyi nasıl alsın; kıt akılları almadığı için Müslüman Anadolu halkının 15 Temmuz ihtilaline "Tiyatro" diyerek birbirlerini teselli ediyorlar! Ahmaklar 15 Temmuz ihtilaline "Tiyatro" diyerek FETÖ'nün sakızını çiğnediklerinin farkında bile değiller. Sorsanız bir numaralı FETÖ düşmanıdırlar. FETÖ karşıtlığını da kimseye bırakmazlar.

Onlar da bir halk ihtilalinin hayalini kurarlar ama aslında yapmak istedikleri orduyu öne sürüp sığındıkları tankın arkasından ihtilalcilik oynamak. Müslüman Anadolu halkı 15 Temmuz akşamı ihtilalci nasıl olur ve ihtilal nasıl yapılır canlı yayında onlara gösterdi.

Batıcı Gezi ayaklanmasında oldukça heveslenmişlerdi. ABD ve Avrupa'dan da destek almışlardı. Hatta, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere bazı AK Parti'lilerden de teşvik görmüşlerdi. Zaten FETÖ'nün Emniyet içindeki unsurları meydanları onlara bırakmıştı. Buna rağmen yine başaramadılar. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, "Yeni Türkiye'nin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ın dirâyeti ve Müslüman Anadolu halkının köklerinden neşet eden Akıncı ruhuyla Batıcı Gezi ayaklanması bastırılmıştı.

Haklı olarak halkımız 15 Temmuz'da yazdığı destana "Tiyatro" denmesine kızıyor. Ben ise kızmak yerine acıyorum. "Tiyatro" sakızını piyasaya süren FETÖ ve işbirlikçilerini bir kenara bırakırsak, mezkûr sakızı çiğneyen Atatürkçüsüne Solcusuna acımayıp da ne yapayım!

Çok değil, 8-10 yıl öncesine kadar FETÖ'ye gık diyemiyorlardı. "Hapse atılırım" korkusuyla 'Atatürk'ü ağızlarına alamıyorlardı. Biri de çıksın "Yalan" desin. Arşiv ortada. FETÖ bunları muma çevirmişti. FETÖ üzerinden tezgahlanan birçok operasyonda da figüran oldular. Hâlâ olduğu gibi...

Bunların zavallılıklarını, bu kutsal günde daha fazla yazmak istemiyorum, zavallılıklarıyla baş başa bırakıyorum.

15 Temmuz'un altında sır arayanlara Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in "Bir sır ki aşikâre" mısrasıyla cevap vereyim...

Sadede gelirsem: Allah'ın inâyeti, liderin dirâyeti ve Müslüman Anadolu halkının Akıncı ruhuyla 15 Temmuz destanı yazıldı; elhamdülillah!

Gerisi lâfügüzaf...