Teröristin DNA'sı Kılıçdaroğlu'nun DNA'sı

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasının ardından milletvekillerine dün ilk kez grup toplantısında seslendi.

Ülke gündemindeki konuların tamamı Bahçeli'nin de gündemiydi. Milliyetçi-devletçi perspektiften yaptığı analizleri her zamanki gibi kendine özgü çarpıcı ifadelerle, benim diyen hatiplere parmak ısırtacak benzetmelerle dile getirdi.

PKK tarafından Mersin Polisevi'ne düzenlenen saldırıda öldürülen kadın teröriste CHP'nin daha önce "gazeteci" diye sahip çıkması; sonrasında ise şehidin ailesinden, Türkiye kamuoyundan özür dilemek yerine PKK'nın açıklamasını baz alarak devletten hesap sorması Türkiye siyasetinin gelmiş geçmiş en utanç verici dip noktası olmalı.

PKK bile teröristin terörist olduğunu kabul ederken CHP tutumunu değiştirmiyor, yaptığının terörist savunusu olduğuna bir türlü ayılmıyor.

Bahçeli de en sonunda şöyle seslendi Kılıçdaroğlu'na:

"DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi gocunmadın? Bu kadar istekliysen sana tavsiyem şudur: Kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun!"

Evet ağır, hem de çok.

Ama kabul edelim, çok da isabetli.

12 yıldır ana muhalefet liderliği yapan ama partisinin oyunu artıramadığı gibi İktidara muhalefet etmekle ülkesine kötülük etmek arasındaki farkı ayırt edemeyen bir siyasetçi Kılıçdaroğlu. Ve bunu hak etti.

CHP'nin HDP'lileştiği daha iyi anlatılamazdı.

**

TÜRKİYE'NİN YENİ YÜZYILI, TÜRK'ÜN YENİ BİNYILI

Hatırlıyorum, AK Parti Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, Anadolu topraklarındaki varlığımızın ikinci bin yılı için hedefler koyduğunda, Erdoğan bu hedeflere konuşmalarında ilk kez yer verdiğinde muhalefet çevrelerinden fikirsiz itirazlar, dalga geçer gibi eleştiriler gelirdi.

Boş hamaset olarak adlandırdılar bu siyasi hedefleri.

Hal bu ki milletine, toplumuna, kitlelere siyasi hedefler koyabilen, onları buna ikna edebilen ve peşine düşürebilen kişiye lider denir.

Nitekim bu toplum son yirmi yılda ondan başkasına inanmadı, diğer partilerin hiç birini ülke yönetimine layık bulmadı.

Zaten AK Parti de muhalefete uymadı. Dediklerini ciddiye almadı, yolundan şaşmadı.

Bugün savunma sanayiinden doğal gaz aradığımız, meşru haklarımızı koruduğumuz mavi vatana, yerli milli Covid aşımızdan terör örgütlerine karşı sınırı aştığımız askeri harekatlara tüm başarıların ardında aynı siyasi irade ve aynı ufuk vardı.

AK Parti 2023 seçimlerinde fikri takip yapacak ve adını ilk kez on yıl önce koyduğu yeni yüzyıl, yeni bin yıl temasını sık kullanacak.

20 yıldır ülkeye yapılan hizmetlerin, yer altı yer üstü yatırımların, Türkiye'ye çağ atlatan devasa eserlerin, teslim edilen insan hak ve özgürlüklerinin emeği vardır Erdoğan'ın. Halkın iradesi üstüne çöreklenen ve Erdoğan'ın varlığından, halk tarafından sahip çıkılmasından rahatsız olan vesayetçilerin fırsatçıların ajan örgütlerinin etkisini sıfırlayan partidir AK Parti.

Demokrasinin garantörüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM açılış konuşmasının kalbine koydu Türkiye'nin Yüzyılı ifadesini.

Yeni dönemde çağın alnına "Türk asrı" yazmak da ona yakışır.