Trump, FETÖ'ye bir daha bakarsa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT’de gazetecilerin sorularını cevaplarken, ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon konuşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu arada da orada FETÖ'nün mensubu olan bazı isimler var. O isimleri kendilerine aktardık, o da 'gönderdiğiniz bilgileri alacağım, onlarla ilgili gerekli çalışmaları da yapacağım.' dedi…”

Bu konunun neden gündeme geldiğini hatırlatalım.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, beyinlerine çip taktığı elemanlarından Enes Kanter ve Adem Yavuz Arslan, Amerika’daki protesto gösterilerine katıldılar. Bir başka eleman Emre Uslu, Erdoğan’ın Trump’a söyledikleri ile ilgili şunu dedi:

“RTE, Adem Yavuz Arslan, Enes Kanter ve beni Trump’a ispiyonladım diye övünüyordu. Cumhurbaşkanının uğraştığı şeye bakın; hiç sorunu kalmamış, Adem’in gösterilerde yaptığı yayını, Enes’in gösteriye desteğini ve benim gösteri yorumumu Trump’a ispiyonladığını TV’den anlatıyor.”

Emre Uslu, Türkiye’de milletin büyük çoğunluğunun FETÖ elemanları ile ilgili düşüncelerini, tepkilerini, öfkesini bilseydi ABD’de bile köşe bucak saklanmayı tercih ederdi.

ABD’nin kucağında Türkiye’nin Cumhurbaşkanına hakaretler etmek kabadayılık değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, senin gibilerin şahısları üzerinde durmuyor. Yaptığı, FETÖ’nün gerçek yüzünü ABD yönetimine bir vesile ile bir daha anlatmak…

Çünkü siz takiyenin kralını yapan, bir türlü kendisi olmayan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i sorgulamayan, beyni kiralık insanlarsınız.

Siz hırsızsınız. Soruları çalarak emniyete, yargıya, silahlı kuvvetlere binlerce devlet düşmanı yerleştirdiniz.

Siz hırsızsınız. Çünkü başkalarının hakkını yediniz. Milletin temiz duygularını istismar ederek topladığınız himmetleri yurt dışına kaçırdınız. Haksız yere devletten maaş aldınız…

Siz tembelsiniz. Sizin adınıza CIA, İsrail, Alman, İngiliz, Fransız istihbarat örgütleri çalıştı. Size para verdiler, koltuk verdiler, imkân verdiler. Değilse, Fetullah Gülen, Pensilvanya’da özel aşçısının yemeklerini yiyip yan gelip yatabilir miydi?

Sizler cahilsiniz. Milletin ferasetinin, vicdanının, irfanının, samimiyetinin cahilisiniz. Millete değil, Haçlı’ya yaslandınız. Yaptığınız tahsiller size sadece Fetullah Gülen nezdinde statü kazandırdı.

Devlete ihanet ettiniz. Bu millet her şeyi affeder, ihaneti asla affetmez. Göreceksiniz affetmeyecek…

Hepiniz liyakatsizsiniz. FETÖ’nün kollaması, liyakatli insanları kumpaslarla tasfiye ederek önünüzü açması sayesinde bir yerlere geldiniz. Geldiğiniz makamları ve konumları hep dine, devlete, vatana ve millete ihanet için kullandınız.

Sizin liyakatinizin ölçüsü, Fetullah Gülen nezdindeki kredinizdir. Fetullah Gülen bugün Adem Yavuz Arslan’ın, Emre Uslu’nun fişini çekse Amerika bunlara ve bunlar gibilere dar gelir…

Siz kimsiniz ki, Cumhurbaşkanı isimleriniz üzerinden bir şey söylesin.

Siz damgalı koyun gibisiniz. FETÖ’yü anlatmak için tam işaret edilecek tiplersiniz.

Devlet, FETÖ ile mücadelede her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor.

ABD’nin iç meselesinde FETÖ’nün ne işi olabilir?

Görevliler, verilen görevleri sorgulamazlar.

FETÖ, ABD’deki protesto gösterilerinde boy göstermekle bir daha kullanılıyor.

FETÖ’yü Türkiye’ye karşı kullananlar, şimdi de Trump’a karşı kullanıyorlar.

FETÖ kendi ipini kendi çekiyor olmasın?