Trump'ın teşhisi doğru: ''Biden geri zekalı''

Joe Biden, Obama'nın Başkan Yardımcısı. Hatırlardadır; Obama İncil'e el basıp Müslüman değilim diye yırtınırken (!) Biden, ben de değilim demişti! Sanki soran vardı?!

Biden, her konuda fikri olup hiç bir bilgisi olmayan, bildiğiniz yarım akıllı bir WASP. Nedir WASP? ABD'yi çoğunlukla perde arkasından, kırk yılda bir de Beyaz Saray'dan yöneten Beyaz (White) Anglo Sakson (AS) Protestan (P) tayfa. Bunlar ABD'nin Yahudilerle birlilkte en zengin kesimini oluşturur. Genellikle New York, Dalaware ve Boston çevresinde yaşarlar. Örneğin Biden Delaware eyaletinden seçilmişti. Kendilerini ABD'nin soyluları olarak görürler!

Biden iki kez beyin ameliyatı geçirmiş, hatta ilkinden sonra kısa süreli hafıza kaybına uğramıştı. Trump bu ameliyatları sık sık gündeme getiriyor ve Biden'in "aklından zoru olduğunu" , beyninin bir bölümünü ameliyat masasında bıraktığını söylüyor. Türkiye'yle ilgili söyledikleri, Trump'ın bu söylemini doğruluyor sanki! Zaten geçmişte, Demokrat'lar ne zaman iktidara gelse ABD'de, Türkiye'yle sorunlar başlar.

Sanki Türkiye, ABD'nin boyunduruğu altındadır. Ülkede yapılan bütün darbelerin altında mutlaka Amerikan parmağı vardır, 27 Mayıs darbesi Menderes Sovyetlele Türkiye'de elektrik santralleri yapımna anlaşması sonrası yapılır. Kurulan 27 Mayıs hükümetinin yaptığı ilk iş Sovyetlerle yapılan bu anlaşmayı iptal etmesidir. Daha sonraki darbelerde de ABD parmağı vardır. En son FETÖ darbe girişiminin deABD'nin onayı ve desteğiyle yapılmadığını aklı başında kimse söyleyemez!

Joe Biden daha önce de Türkiye'yle ilgili ipe sapa gelmez laflar etmiş, her seferinde de özür dilemiş. CB Erdoğan'ı arayarak, sözlerinin yanlış yansıtıldığını söylemiş.

Gerek Amerikalı gerekse de Türk uzmanlar, Biden'ın söylediklerinin ciddiye alınmaması gerektiğini, ABD deki Rum, Ermeni, Yahudi kökenli seçmenlerin desteğini almak için bu lafları ettiğini, seçimlerden sonra, eğer kazanırsa, gene Türkiye'den özür dileyeceğini dile getiriyor.

Ancak Biden'ın ettiği bu laflara, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı İbrahim Kalın en akıl dolu cevabı veriyor: "Cehalet, kibir ve 200 yıllık geçmişi olan bir ülkeyi yönetmeye talip birinin saçmalıkları."