Türkiye modeli

Karadeniz’de bulduğumuz doğalgazın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdeleneceğini öğrendiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Hakikaten Türkiye için bir eksen değişikliği, değişim ve dönüşüm noktasında önemli bir süreç olacak” demişti.

Doğalgazın bulunduğunun açıklandığı törende de Albayrak, "Ülkemizin makus talihini tarihe gömdüğümüz büyük bir zafere imza attık. Artık ne doğu ne batı yeni eksen Türkiye” dedi.

Hayatları bir atın gölgesinde Müslüman Anadolu halkına kabadayılık yapmakla geçen mahlukâtın Bakan Albayrak’ın sözlerine tepki göstermelerinden daha tabi ne olabilirdi! Hâkezâ, ABD’den gönderilen maaşları 6 kat artırılanlar da, Avrupa’dan beslenenler de, Batı’nın uşağı Arap emirlerinin dolar karşılığı kapılarına bağladığı ‘bağımsız gazetecilerimiz’ de Bakan Albayrak’ın, “Artık ne doğu ne batı yeni eksen Türkiye” demesinden rahatsız oldular.

Eh, hayatları bir atın gölgesinde geçenler için oldukça iddialı ve düzenlerini bozacak bir ifadeydi Bakan Albayrak’ın sözleri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Yeni Türkiye yeni eksen olma hedefinde büyük adımlar atmıştı. Dünyanın mazlum ve mağdur halklarının umudu ve sığınağı olan Türkiye bu zaviyeden yeni ve tek eksendi. Doğalgaz, petrol vb. enerji ve para kaynaklarıyla Türkiye artık her açıdan yeni eksen olacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ak Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, insani değerler üzerine bina edilmiş yeni eksen Türkiye’nin 2053 hedefini açıkladı: “Biz, ülkemizi başkaları öyle istediği için değil, milletimiz layık olduğu için kalkındırmaya, geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun adına demokrasi dememiz, tüm dünyadaki ortak kavram olduğu içindir. Avrupa ve Amerika demokrasi ve ekonomide tümüyle yerle yeksan olsa bile biz ülkemizin hak ve özgürlüklerini genişletmeye devam edeceğiz. Bunun adı Türkiye Modeli'dir. Başka bir yerlerde insani değerler üzerine bina edilmiş samimi demokrasi, adalet ideali bulamazsınız. 2053 vizyonumuzu bu model üzerinde inşa edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun adına demokrasi dememiz, tüm dünyadaki ortak kavram olduğu içindir.” diyerek egemen güçlerin tanımlamalarına takılmadığını da gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, biz insanı önceleyen bir model kuruyoruz ve bunun adına demokrasi denmesi gerekiyorsa biz de demokrasi deriz, diyor. Bu tavrıyla Erdoğan, ABD/Avrupa’nın işgal ve darbelerle dayattığı demokrasi zorbalığını da reddediyor.

Bu yol zorlu bir yol. Bu uğurda neler yaşandı. Batıcı Gezi ayaklanmasından tutun da 15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsüne kadar ne badireler atlattık. Çok şükür ki, bu uğurda geri atmayan ve bedel ödemeye hazır bir lider, kadrosu ve inanmış halkı var.

Öyleyse, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Dünya bir inkılâp bekliyor” dediği ve bu inkılâbın merkezi olarak da Anadolu’yu işaretlediği, insanlığı kurtaracak inkılâbı beklemenin vaktidir!

Türkiye modeli hayırlı olsun!..