Türkiye o eski Türkiye değil

Başlıktaki tespit bana ait değil. Ben bu tespiti dile getirdiğimde bana saldıran, Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığının neticesi olarak insani melekelerini yitiren güruha kötü haberim var: Bu tespiti, kıbleniz olan Batı'nın mühim haber ajanslarından Reuters yapıyor!

Benim için mâlûm olan ama insani melekelerini yitiren güruhun görmemek, duymamak için türlü şaklabanlıklar yaptıkları hakikat Reuters'taki makalede yer almış. "Önce Türkiye: Erdoğan'ın iktidarı Biden'ı zorlayacak" başlıklı makalede Erdoğan'ın "Önce Türkiye" yaklaşımı içinde olduğu ve ABD veya Rusya'nın kuralları koyduğu ve Türkiye'nin bedel ödediği senaryoları reddettiği vurgulanıyor.

Makalede Erdoğan'ın "Önce Türkiye" diyerek yaptığı uluslararası hamlelere ve bu hamlelerin başarılarına da değinilmiş: "2016 yılından beri Türkiye lideri Libya'daki iç savaşın seyrini değiştirdi, Rusya'dan silah aldı, Doğu Akdeniz'de Avrupalı komşularını zorladı ve Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ı destekleyerek zafer elde etmesine yardımcı oldu."

Reuters Başkan Erdoğan'ın yaptığı bu hamlelerle dünya verdiği mesajı da güzel tespit ettmiş: "Türkiye o eski Türkiye değil"!

Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığının neticesi olarak insani melekelerini yitiren güruha bir kötü haberim daha var. Mezkûr makalede "Yeni Türkiye"nin, Başkan Erdoğan'ı devirmek için ABD'nin başına gelmesini dört gözle bekledikleri, seçilmeden önce bu mâlûm güruha yardım sözü veren Biden'ı zorlayacağından bahsediliyor.

Mâlûm güruh "Biden Erdoğan'a telefon açmadı" diye teselli buluyor. Yahu sizinki merdiven çıkabilsin, tuvaletin yolunu bulabilsin, yakın çalışma arkadaşlarının isimlerini hatırlasın da Erdoğan'a telefon açması eksik kalsın!

Reuters "Erdoğan Biden'ı zorlayacak" diyor; ben demiyorum Reuters diyor!

Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığının neticesi olarak insani melekelerini yitiren güruh, sizin adınıza üzgünüm; Mart'ın sonu geldi ama sizin oralarda hâlâ kar yağıyor!..

Reuters'taki makalede vurgulandığı gibi Recep Tayyip Erdoğan "Önce Türkiye" diyor ama attığı hamlelerin altında "Önce insan" anlayışı var. Osmanlı'da olduğu gibi Türkiye'nin bugün tekrar mazlumların sığınağı ve umuduhâline gelmişse bu Erdoğan'ın liderliği sayesinde olmuştur.

Geçtiğimiz gün yazar Alev Alatlı Twitter'da işte bu anlayışı yazdı: "Şu anda dünyaya Osmanlı medeniyeti hâkim olsaydı durum bu halden kesinlikle daha iyi olurdu. Bu kadar insan ölmezdi, bu kadar insan aç kalmazdı, bu kadar insan yollarda telef olmazdı; ozon tabakası delinmiş olmazdı, bu dünya taşlaşmak riskiyle karşı karşıya kalmazdı."

Mâlûm güruh Alatlı'ya hemen saldırmaya başladı. Geri adım atmayan Alatlı 24 TV'de şunları söyledi: "Bugün Osmanlı dünyayı yönetiyor olsaydı, Amerika ve Avrupa'nın yönettiği gibi bu söylediğim şeylerin hiçbiri olmazdı. Kültür itibariyle biz kullanacağımızdan daha fazlasını tüketmemeye programlanmış bir tayfayız. Milletin açlığı pahasına biz karnımızı doyurmazdık. Koşullar ne kadar zor olursa olsun Türkiye, bugün bile Suriyelileri koruyor ve bu hepimize de iyi geliyor. Türkiye'de siz kölelerin emeğiyle yapılmış bir tane köprü, bir tane saray, bir tane yol bulamazsınız. Fakat dönün bakın Roma'nın kolezyumundan yollarına kadar kölelerin işidir. Osmanlı insan sömürüsü bağlamında da bu günaha iştirak etmemiştir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye bu ruhun izindedir ve bu yüzden hedeftedir!