Akif yaşasaydı, İstiklal Marşı'na 10 kıta daha eklerdi

Şair kanadıkça acıtır. Kandıkça kelime kelime susatır. Mehmet Akif'in kalemi bütün ziftli zihniyetin musallasıdır.

Çocukluğumuz bir vesayetin hasta ayaklarının altından ezberlediğimiz o ihtişamlı satırları kaldırmakla geçti. Biz, ezberlemekten onur duyduğumuz o satırların doğurduğu topraklardan geliyoruz.

Bugün İstiklal Marşının kabulünün 100. Yıldönümü.

Mehmet Akif'in aramızda olmayışı; kimseye, her kelimesi kendi kalesinde mübariz olan deryanın canlılığını sorgulatmasın .

Bizim aramızda değil evet lakin iki cihanın tam ortasında.

Değmesin Mâbedimin göğsüne nâ-mahrem eli dediği satırları öpüp de başına koyan bir hüzündaşı var o da Ayasofya.

Ayasofya şükür secdesine giderken yol arkadaşı o satırlardı.

İşte tam da bu zamanlar, Garbın afâkını saran çelik zırhlı duvarları delen iman dolu göğüslerin, hayasız akına nasıl siper olduğunu anlatan zamanlar değil midir?

Biz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı satırları bugün yaşamıyor muyuz?

Akif 'in "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" diye yazdıkları , bir şehit babasının sinesine vura vura haykırdığı değil midir?

" Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım" diyerek kalemini kanlı yaşına şahit tutuşu, 15 Temmuz'da şahitliğini Allah'a anlatacak şehitlerin gölgeliği değil midir?

Sizce bugün ezanımıza çavlayanlarla biz İstiklal ruhunda birleşebiliyor muyuz? Bugün "Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'den tiksindiğim kadar" diye yazan kimyasal oluşumla kutuplaşmak bu satırların şerefine yaşamaktır!

Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hocanın hastalığına sevinen ifrazat toplarının derdi Akif'in ruhunu yaşatanlarla değil midir?

Erbaş hocanın Ayasofya'da verdiği hutbe, müzelik kafataslarında hala çınladığı için kuduruyorlar.

Fetih geleneğine göre hutbeye kılıçla çıkışı , o kılıçtan daha keskin olan fethin kalemi Akif'le çıkışıdır aslında. Na mahrem ellerle tokalaşanların "Değmesin mabedimin göğsüne na mahrem eli" haykırışını anlamaları mümkün müdür?

Ve işte bu yüzden

Mehmet Akif Yaşasaydı İstiklal Marşına 10 kıta daha eklerdi deyişim

İşte bu yüzden .

Allah bastığımız yerleri toprak diye tanıyan ecdadın duasından ayırmasın.