Bir tabut kardelenin cennete dökülüşü “şehadet”..

Oğul, tek göz odan olayım. Sabah namazına kurduğun saatin, bölünmemiş uykun, içine dua yazdığım yastığın olayım.

Döşeğin olsaydım kalbimde uyusaydın seni kefene değil bana sarsalardı son nefesinde kelime-i şehadetini kazsaydım matem ocağından.

Sen bittiysen ben neye başlayayım oğul. Sen yittiysen beni bulsalar ne? Senin gözlerin kapalıysa ister bahçede gül açsın ister gonca...

Anne, hem şehadetle teskin olan yüreği taşıyan, hem de virane olan bahçesini ağlayarak derleyen.

Yüreği ağzında bir gün. Kara haberi gelmesin diye beyaz bir anne yazmasına sarılı dua. O Haber geldi. Bingöl'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 yiğit, 11 kardelen ,cennete döküldü şehit oldu. Şehadet, cennette açmaya devam eden çiçeğin adıdır.

11 evin duvarı kaç feryatla titriyor. Kaç kursakta kaldı güzel günlerin hevesi.

Kimi ardından koşulan baba, kimi gözünün içine bakılan evlat..

İçerinde birisi var, 11 şehidin içinde 1 şehit.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş.

Ardından adam diye bahsedilen, vatan diye bahsedilen, merhameti ve insanlığı ruhunun en muhteşem rütbesi. Bir düğüm daha atıldı kursağına milletin. Bir dokunsan bin kahraman olacak bir yiğite ağlanır.

Erbaş, bütün pusuları bir başla yerle bir eden şehadete eren baş .

Yasinlerin, Erenlerin, Fıratların, Eliflerin cennette beklediği vatan toprağının adı Osman Erbaş.

15 Temmuzda şehit olan asker ve polislerin cenazesinde "Türk askeri katil olmaz onlar türk askeri değil" diyerek Türkiye Haritasını FETÖ Peçetesi zannedenlere kükreyen bir yiğit aslandı Osman Erbaş.

Türkiye bu yiğit kardelenlere , ağlarken çukurda bir birikintide yayın yapan bir kanalda HDP Eş Başkanı Sezai Temelli "Bu çetin bölgede askeri hareketlilik bir iktidar politikasıdır diyerek" leş başkanlığını da bu topraklara olan nefretiyle Kandildeki cellatlara göstermiş oldu.

Böylesine bir günde susayım diyorum acımızda derinleşelim diyorum lakin bir cennete yürüyenlere bir de ürüyenlere bakıyorum.

Ve kervanımıza Adı Türkiye olan kervanımıza bakıyorum.

Bu kervan

Cennette açmaya devam eden şehadet erlerinin kervanı.

Bu vatanı sevmek,

O çiçeklerin fatihasıdır.

...