"Terör örgütü, Türkiye'nin salgýnla mücadeleye yoðunlaþmasýný, hem sýnýrlarýmýz içinde, hem de sýnýrlarýmýz ötesinde saldýrýlarýný artýrmak için fýrsata çevirmeye çalýþýyor. Güvenli bölgelerimizin taciz edilmesine saldýrýlarýn ve tacizlerin anlaþmalar hilafýna artarak sürmesine daha fazla sabretmeyeceðiz. Þayet terör örgütünü ve rejimi onlarýn hamiliðine soyunanlar kontrol edemeyecekse, biz kendi gücümüzle hepsini de yola getirmesini biliriz. Geliþmelerin seyrine göre, önümüzdeki dönemde bu çerçevede yeni adýmlar atabiliriz."
Baþkan Erdoðan, “Rusya-ABD Anlaþmasý: Esed-Ýran’sýz Suriye, PKK’ya “Kuzey Irak statüsü…” baþlýklý yazýmýn(1) henüz mürekkebi kurumadan yaptýðý açýklama, PKK’yý, “toprak bütünlüðü korunmuþ gibi gösterilen” Suriye’de “fiili devlet” konumuna getirmeye çalýþanlara net bir yanýttýr.
Suriye’deki ABD-PKK ittifak bölgesine “Kuzey Irak statüsü” kazandýran bir planý yürütenler hedeflerinden vaz geçer mi, hayýr!..
Bu planýn en önemli aþamasý olan “Türkiye’de, PKK’ya devletleþme saðlayan bu plana ‘ikna olmuþ yönetim kurma’ çalýþmasýnýn” baþladýðýna iliþkin çok sayýda iþaretler alýyoruz.
Emperyalizm için artýk “Erdoðan’sýz Türkiye” yeterli deðildir, Türkiye’yi yönetmesi için hazýrlanan yeni kadronun “Kuvayý Milliye karþýtý” ve “milli beka mücadelesine siyasi genetik olarak düþman” bir kadro olmasý da gerekmektedir.
· AKÞENER GÝTTÝ, KAFTANCIOÐLU GELDÝ…
Amerikan devletinin “derin kanadýnýn” tercihlerini yansýtmasýyla ünlü Foreign Policy dergisinde çok deðil üç yýl önce yere-göðe sýðdýrýlamayan isim Meral Akþener’di. Bir dönem, FETÖ’cü hakimlerin peþ peþe aldýklarý genel kurul kararlarýyla MHP’yi ele geçirmeye çalýþan, baþarýlý olamayýnca da partisini kuran Akþener için derginin attýðý baþlýk arþivlerde duruyor: "Erdoðan'ýn haremine girmeyi reddeden 'diþi kurt' onu yenebilir mi?" (2)
Baþlýkta Ýngilizce “she-wolf” olarak geçen anlatým aslýnda Asena’yý anlatýyor.
“Cesur, milliyetçi büyük anne” olarak tanýmlandý, Erdoðan’ý durdurabilecek tek politikacý olarak deðerlendirildi. Belki de, “derin Amerika”nýn Akþener’den umudunu erken kesmesinin ana nedeni, ayný yazýda, “tek kusurunun” ülkücü camiada yüksek desteðinin olmasýnýn gösterilmesiydi.
Doðrudur. Emperyalizmin, Suriye’nin Kamýþlý’sýný ikinci Erbil yapacak bir planda, milliyetçilere deðil, baþka birilerine ihtiyacý var.
Belki de bu nedenle, ayný dergide bu kez uzun bir Canan Kaftancýoðlu övgü yazýsýyla karþýlaþtýk.
· “ANTÝ-ULUSALCI” KÝMLÝK TERCÝH NEDENÝ
Foreign Policy’nin Kaftancýoðlu için tercih ettiði baþlýk, Akþener’den hayli farklý bir portrenin üzerinde çalýþýldýðýný gösteriyor: Motosiklet Süren Solcu Feminist Erdoðan’a Karþý Geliyor…(3)
Ermeni –sözde- soykýrýmýný onaylamýþ, devleti için “seri katil” demiþ olmasý, yazýya göre emperyalizm için önemli, ama þu cümle tercihin ana nedenini gösteriyor:
"Onun siyaset tarzý, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sadakatle baðlý olan, ancak hem azýnlýklara hem de dindar Müslümanlara karþý düþmanlýkla özdeþleþtirilen kendi partisinin milliyetçi hizbinin zýmni bir reddidir."
Kemal Kýlýçdaroðlu’nun bir FETÖ kaset kumpasýyla CHP’nin baþýna getirilmesinden bu yana, Gazi Mustafa Kemal’i kurucusu olduðu partiden “fikren silip atan” bir yönetim anlayýþýný Amerikan emperyalizminin kurumsal yayýn organýnda görmek önemlidir.
Oyun açýk oynanmaktadýr.
Eðer PKK Suriye’den baþlayýp, Ýsrail için vaad edilmiþ topraklarda aþamalý olarak devletleþecekse, emperyalizmin tercihi tabii ki Meral Akþener deðil, Canan Kaftancýoðlu olacaktýr.
Zaten “Erdoðan öyle ya da böyle gidecektir” açýklamalarýnýn yeri geldiðinde darbe imalarýnýn nedeni de okyanus ötelerinden kulaklara fýsýldanan yeni senaryolardýr.
Millet izin verir mi, geçiniz.
(3) https://foreignpolicy.com/2020/05/01/canan-kaftancioglu-turkey-erdogan-chp-profile/