Mustafa Sabri Beşer
Mustafa Sabri Beşer
Tüm Yazıları

Amelsiz İslam, sapkınlık özgürlüğü ve CHP

"Asla yanıltmadı, bu gidişle de yanıltmayacak." diye mütemadiyen söylemek durumunda kaldığımız, ne zaman "Değiştim ben." dese de değişmediğinin delili sayılacak vukuatlarıyla; asla kendini değiştirmeyeceğini, yenilemeyeceğini, toplumun değerleriyle ters düşeceğini, zıtlaşacağını gösteren bir "zihniyet" var: CHP.

Siyasal dünyanın en eski partisi olmasının yanında kurucu parti olması hasebiyle Osmanlı-Türkiye denkleminde, tek parti dönemi icraatlarıyla kendisine biçtiği sol misyonuyla, etnik unsurlara karşı farklı ve itici tutumuyla, kurulduğu tarihten itibaren Müslümanlara ve dahi İslam'a karşı büründüğü laiklik refleksiyle, uzun yıllardır toplum ve devlet dinamiğiyle genelde sorunlu olan bir zihniyet.

İsmet İnönü'ye Konya mitingi öncesinde "Paşam, burası çok dindar bir bölge, konuşma sırasında Allah'tan bahsedersen faydalı olur, yoksa hiç̧ oy alamayız." diyorlar. "Din ve devleti ayırmak için bu kadar uğraştık!" diye cevap veriyor fakat yalvarıyorlar. Konuşma boyunca tabii ki hiç̧ dini referans yok. Sonunda "Allahaısmarladık" dedikten sonra partililere dönüyor: "Alın işte istediğinizi yaptım, Allah'tan bahsettim."

Bu zihniyetin bu ülke ve evlatlarıyla, inanç değerleriyle ontolojik bir sorunu var. Kuruluş ve amaç bağlamında bu zihniyetin varlık sebebi; inanç değerlerine, devlet ve toplum dinamiklerine karşı olmak!

Hemen her seçim öncesi, oy devşirmek maksadıyla toplumla barışma, helalleşme, değişme hamlelerini, muhafazakâr seçmeni aldatmak için kullanıyor ancak "Allahaısmarladık" anlayışında değişen bir şey yok.

Bu sorunlu zihniyetin son vukuat haberi Adana'dan geldi. Ders çalışan bir kişi, kütüphane binasında depo olarak kullanılan bir yerde namaz kılmak istediği için "idarenin talimatı var" denilerek inanç ve ibadetine engel olundu.

CHP zihniyeti kamuya açık bir binada mescit yapmadığı gibi ibadetin kimsenin görülmediği bir alanda yapılmasına bile tahammül gösteremiyor. Sorsanız, bu insanlar ülkeye demokrasi ve özgürlük getirmekten dem vururlar.

Onların bahsettiği özgürlük olsa olsa "sapkınlığın" serbest bırakılmasıyla, başkalarının hatta toplumun hakkını gasp etmektir.

Bu zihniyetin tek amacı var: Müslümanların Allah'la buluşmasını engellemek. Engellemek için de ellerinden gelen her şeyi geçmişte yaptıkları gibi bugün de yapmaya devam ediyorlar gelecekte de yapmaya devam edecekler. Geçmişte camileri ahır yapmaktan çekinmeyen bu zihniyet buna gücü yetmediği mekanları ise müzeye çevirmişti. Bugün ellerine imkân ve güç geçtiğinde aynı şeyi yapacakları, gün gibi aşikâr.

CHP'nin nihai amacının "Amelsiz İslamiyet" olduğunu söylemek hiç de absürt değil.

Onlar nüfus cüzdanında din kısmında İslam yazmasından rahatsız değillerdi. Onlar Müslümanların ibadetler vasıtasıyla Allah ile irtibat kurmasından rahatsızlar. Bu yüzden nerede bir namaz kılan insan görseler veya tesettürlü birisini görseler kırmızı görmüş boğaya dönüşüyorlar.

Cumhuriyet sonrası tekke ve zaviyelerin kapatılması, İstiklal Mahkemeleri'nde binlerce alimin asılarak şehit edilmesi, Kur'an'ın yasaklanması, Türkçe ezan uygulaması hep "Amelsiz İslamiyet" hedefini gerçekleştirmeye yönelik atılmış adımlar.

Müslümanların ibadetler aracılığıyla Allah'la buluşmasıyla gerçek İslami yaşantının hayata hâkim olması bu zihniyetin en büyük korkusu. Bunun için de ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. İmkân ve güç bulsalar hayallerini gerçekleştirmek için geçmişteki uygulamalara rahmet okutacak davranışlar içerisine gireceklerinden zerre kadar şüpheniz olmasın.

Bakmayın onların, algıları yönetmek için verdikleri pozlara.

CHP'nin "Amelsiz İslam" arzularını gerçekleştirme hedefinde Ayasofya bir mihenk taşı. Ayasofya bir sembol. CHP zihniyeti bunun için en önce Ayasofya'yı ibadete kapattı. Tekrar ibadete açılmaması için yıllarca mücadele verdi.

Bu zaviyeden bakıldığında Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması, daha da önemlisi her vakit namaz kılan Müslümanlarla dolu olması çok önemlidir. Yoksa emin olun Ayasofya'yı yeniden ibadete kapatmakta bir an bile tereddüt etmezler.

Müslümanlar her an uyanık olmak zorundadırlar. CHP zihniyetinin değiştiğini sanmak ancak ve ancak ahmaklık olabilir.

Müslüman ise bir delikten iki defa ısırılmayacak kadar feraset sahibi olmalıdır.