Asiltürk Erdoğan buluşmasının düşündürdükleri

Başkan Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ile buluşması çok doğru okunması gereken bir hamledir.. Erdoğan soranlara, hiç lafı dolaştırmadan söyledi.. Hiçbir tartışmaya yer bırkmayacak açıklıkta “…biz ittifak konuştuk büyüğümle..” dedi.. Şimdi gelin şu ‘ittifak’ ne demek, ona biraz daha yakından bakalım..

***

Erdoğan’ın ‘İttifak’ açıklamasına, en dar anlamıyla, ‘Saadet’i Cumhur ittifakı’na davet etti’ perspektifinden bakanlar var.. Yanlış mıdır, doğru olabilir.. Siyaset bu.. 24 saatin ne kadar uzun bir süre olduğunu çeşitli örneklerle gördük.. Ama bence ‘ittifak’ dendiğinde bunu salt bir seçim iş birliğine indirgemek hatalı olur..

***

İttifak sadece seçimlerde ortak adayla sandığa gitmek değildir.. Ülkenin ihtiyacı olan başka ittifaklar da olabilir.. Ve bugün bu durum, sandık ittifakından çok çok daha hayatî..

***

Bakın dostlar, memleketin dört bir yanı yangın yeri.. Ve bu ortamda Saadet Partisi gibi köklerinin bu topraklarda olduğundan emin olduğumuz bir partiye büyük görev düşüyor.. Bugün, birlikte fotoğraf verdikleri CHP ve HDP, ontolojik olarak Saadet’le bir arada anılmayacak işlerin içine girmiş durumda.. Boğaziçi üniversitesi önündeki Gezi günlerini andıran o tablodan bahsederken Cumhurbaşkanı, CHP’nin İstanbul İl Başkanı için; “… O kişi zaten DHKP-C militanı….” dedi.. Doğru mu?.. “… Bir terör örgütünün liderinin arkasından ‘komutana bin selam’ diye yazdığı twitter mesajı duruyor hâlâ.. Şimdi bu fotoğraf karesinde olmak Saadet Partisi için kabul edilebilir bir durum mu?..

***

Birlikte seçim işbirliği yaptığı siyasiler, ellerinden 50 Kürt vatandaşımızın kanı damlayan bir adama sahip çıkıyorlar.. Aynı adamlar, Gezi’nin finansörü için kampanya yapıyor.. Gezi’nin ya hu.. Dozerlerle başbakanlığı işgale kalkmış bir hareketin finansörü.. PKK burada, FETÖ burada.. Küreselciler burada.. Saadet Partisi’nin böyle bir dönemde, olması gereken yer burası mı?.. Bakın yine diyorum, bir seçim işbirliğinden daha önemli bir şey bu bahsettiğim. Terörizme karşı milletin, devletin yanında olmaktan söz ediyorum..

***

Ve sadece Saadet Partisi de değil. Bugün İyi Parti başta olmak üzere, kendini bu topraklara ait hisseden herkesin, ülkemizde yapılmak istenen bir ameliyata karşı safını belirlemesi lazım.. Unutulmasın ki MHP-AK Parti ittifakı, 15 Temmuz’da köprüde kendi kendine kurulmuştu.. Şimdi de hava kurşun gibi ağır.. Dikkatli düşünüp, doğru karar vermek lazım..