Bertrand Russell: En az iki milyar insan salgýn hastalýktan ölmeli

Varoluþculuk düþüncesinin þampiyonu Bertrand Russell "Bilim ve Toplumun Etkisi" baþlýklý kitabýnda þöyle yazar:

"Dünyanýn nüfusunu denetlemek için SAVAÞ hayal kýrýklýðý yaratabilir. Ancak bakteri savaþý etkili olabilir. Eðer dünyaya her bir kuþak boyunca bir tür veba (salgýn hastalýk) yayýlabilirse nüfus artýþýný denetlemek kolaylaþabilir."

Týp Doktoru Stuart Berger, ilaç odaklý týp doktorlarý sizi gereksiz yere, bitkin, usanmýþ ve malul hale getirir. Bunun için de metabolizmayla ilgili temel bozukluklarý görmezden gelir, yanlýþ tedavi uygularlar.

"Çaðdaþ Týp siyasi olarak güdülen bir soykýrým mekanizmasýdýr. Çünkü ilaç sanayiine sahip olan ve denetleyen uluslararasý kuruluþlar, ayný zamanda ABD ve dünya çapýndaki tüm týbbi ve bilimsel araþtýrmalarý da denetlemektedir."

Uluslararasý düzeyde, rüþvet ve yolsuzluk, ilaçlarýn denenmesi sýrasýnda çevrilen dalavereler, maksatlý ya da maksatsýz yapýlan veri hatalarý, Dr A. Braithwait'e göre oldukça yaygýndýr.

Townsend Letter for Doctors adlý yapýtýnda Dr Braithwaite, hastanelerin genellikle kötü sonuçlarý bildirmediðini yazar.

Batý Alman dergisi Der Spiegel'e göre, ilaç þirketlerinin kural olarak, kimi siyasilere, saðlýk politikalarýný belirleyen kamu görevlilerine yýlda milyonlarca euro rüþvet vermektedir. Böylece kullanýlan ilaçlardan alýnan sonuçlar deðiþtirilmekte, hastalar yanlýþ yönlendirilmekte ve aþý üreticileri milyarlarca dolar kazanmaktadýr.

Dr Marti Kheel, Doktorlar Ýçin Townsend Mektubu adlý eserde ABD'de 1978 yýlýnda 1.5 milyon kiþinin reçeteli ilaç alýmý sonucu hastanelik olduðunu yazar. "Reçeteli ilaç alarak ölen hasta sayýsý her yýl beþ yüz bin civarýndadýr."

'Salgýn hastalýklarýn oluþmasý, dünyaya yayýlmasý sonucunda dünya nüfusu denetim altýnda tutulmaktadýr', savý bu gün, hele de Koronavirüs günlerinde, bir kez daha dünyanýn gündemindedir.