Alaturka olmak çok fena, alafranga olmaksa pek iyiydi... biz çocukken!!!

Türk olmak başka Türkçülükse bambaşkadır. Çocukluğumuzda Türk değil Avrupalı olduğumuz kazındı beynimize. Alaturka olmak ayıptı en hafifinden, Biz Alafranga'ydık çünkü. Alaturkaysan yemeği elle yerdin, parmağını burnuna sokardın, yere tükürürdün falan falan! Ama eğer Alafrangaysan, tam bir beyefendiydin; bir başka deyişle mon cher!

Çatal bıçak kullanırdın...su içip de ferahlatınca, oooh Yarabbi çok şükür.. falan dersen burun kıvırır, ne alaturka herif ulan derlerdi.

Niye böyle olmuş, aslımızı yadsımaya başlamıştık? Osmanlı'nın son yıllarında, hele de Birinci Dünya Savaşında yaşanan bütün rezilliklerin sorumlusu ilan edilmiştik. Hele de alnımıza vurulan soykırım damgası! Ermeni çeteleri Türk/Müslüman köylerine saldırıyor, önüne geleni öldürüyordu. Devlet Ermenileri başka bölgelere taşıdı. Bu taşınma sırasında elbet ölenler oldu ancak bunun soykırımla hiçbir ilgisi yoktu. Biz yüz yıllardan bu yana ilk kez devletsiz kalmıştık. Bu yüzden de itirazlarımıza kimse kulak asmadı. Sadrazam Talat Paşa Berlin'de Solomon Tehliryan adında bir Ermeni tarafından tabancayla vurularak öldürüldü; hem de onlarca tanığın gözleri önünde. Gelin görün ki mahkemede katil serbest bırakıldı. Neden mi? Ermeni soykırımının öcünü almıştı da ondan!!

Türkiye, NATO'ya girdikten ve de ezeli ve ebedi dostumuz ABD'nin kanatları altına sığındıktan sonra, alafrangalığa dört elle sarıldı. Müslüman olmaktan bile utanır olmuştuk! Çünkü Batı, İslam'ı sevmiyordu. Amerikan müziği dinliyor, Elvis Presley hayranlığımız her geçen gün artıyordu. Türk filmleri rezalet, Türk tiyatrosu facia ama Amerikan inek çobanlarını anlatan filmler baş tacımızdı.

Bizim kuşağımız hiç camide namaz kılmadı; evde, o da kimseye çaktırmadan namaza dururduk. Bugün CB salt camide namaz kılmakla kalmıyor yüksek sesle Kuran okuyor! Olacak iş mi yahu?!

Geri kalmışlığımızın nedeni İslam'dı. Hiç geri kalmış Hristiyan ülke var mıydı?! Ah bu Alaturkalık yok mu bu Alaturkalık!! Alafranga olmayı başarsaydık milletçe, bir gecede kalkınıverecektik!!

Bugün hem Müslümanız hem de Türk. Dünyanın bir tarafı yırtarak geliştirmeye çalıştığı savunma sanayimiz, nice ülkeye neler satıyor neler. Batılı dergiler Türk malı SİHA'ları yere göğe sığdıramıyor, Batılılar bile sıraya girmiş İHA, SİHA satın almak için!

Bu konu bir yazılık değil bir kitaplıktır aslında. Ama şunu unutmamamız şart: Türk olmakla, geçmişimizle övünüp gurur duyalım.