Beştaş: “Karayılan mağaradan çıkamıyor mu?”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin halen yürüttüğü sınır ötesi operasyonlardan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Biz millet olarak, İçişleri Bakanı Soylu'nun; "Karayılan, mağarasından başını çıkaramıyor" açıklamasına sevinirken, Beştaş üzüntülerini şöyle ifade etti:

"Şu anda Irak Kürdistan bölgesine kara ve hava operasyonları yapılıyor. Bu operasyonlar yeni mi? Yıllardır, 10 yıllardır bu sınır ötesi operasyonlar devam ediyor. Kürt sorununu görmezden gelen iktidarlar tarihte yerini aldı. Şu anda yoklar. Bu iktidar da aynı yola devam etmekte kararlı. Sınır ötesi operasyonlarla bu mesele çözülemez."

HDP'nin bu rahatsızlığı boşuna değil. PKK, tükenme noktasına doğru gittikçe, bölücü terör örgütünün beli kırıldıkça bunların beti benzi atıyor eli ayağı titriyor.

Bu sözler parti tabanına moral verme adına söyleniyor.

HDP yönetimine, hakikatin yüzünü gösterelim.

Doğru 10 yıllardır sınır ötesi harekâtlar yapıldı ve onlardan bugünkü neticeler alınamadı.

Vesayetin, çoğu göstermelik operasyonlarında dağ taş bombalandı. PKK, yüzlerce terörist ile tabur bastı, karakol bastı. Yüreğimiz yandı. Terhise giden Mehmetçikler, otobüsler durdurularak şehit edildi.

Ama şimdi öyle mi?

O gün İHA, SİHA yoktu. Bugün PKK'nın üst düzey yöneticileri nokta atışı ile etkisiz hale getiriliyor.

Komandolarımız sınır ötesine giriyor, sonra geri dönüyordu.

Şimdi Türkiye'nin terör örgütüne karşı mücadelesi artık yurt dışında başlıyor. Irak'ın kuzeyinde pek çok üs bulunuyor. Bazı yerlerde sınırdan 40 km. derinlikte olmak üzere iç kesimlere konuşlanan TSK, bölgede 37 noktada üs oluşturdu.

Bu mesele evet, sınır ötesi operasyonlarla çözülecek.

Size Biden da yardıma gelemeyecek.

Ne oldu, hatırlatalım.

23 Nisan'da başlatılan "Pençe Şimşek" ve "Pençe Yıldırım" operasyonlarında, teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından etki altına alındı. Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekâtı ve karadan sızma harekâtı icra etti.

Milli Savunma Bakanı Akar'ın son açıklamasına göre operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68'e yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta NTV yayınında söylediklerini de hatırlatalım.

"Son 4 yılda Türkiye içerisinde, 7 bin 412 mağara ve sığınağa girildi. Terör örgütü bunları bir günde imal etmedi, tam 40 yıldır biriktiriyor. 40 yıldır her kış sığınak değiştiriyor, barınak değiştiriyor, mağara değiştiriyor. 94 ton patlayıcı, 257 füze roket. 2 bin 839 silah, 1168 el yapımı mayın, 4 bin 419 el bombası ele geçirildi. Şimdi şunu söylemem gerekir; peki nereye geldik? Türkiye'de şu anda terörist sayısı 280."

"Örgütten kopmalar da tarihinin en yüksek seviyesindedir. Yıllık 5 bin 558 katılım rakamını görmüş olan PKK terör örgütüne, 2019'da 132 kişi katılmıştı, 2020'de bu sayı 53 oldu, yurt içinden bu sayı 2021 yılı için halen 2 kişidir. 53 kişinin katıldığı 2020'de ikna ile teslim sayımız 243 oldu.

Bu yıl onlara tarihin en büyük bedelini ödettireceğiz.

Anlıyor musunuz, bugünkü iktidar o giden iktidarlara hiç benzemiyor.

Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakını Soylu'nun dediklerine inanmıyorsa sorsun Kandil'e:

"Karayılan mağaradan başını çıkaramıyor mu?"