Biden'ın FETÖ derneği…

Bu hafta ABD'nin başkenti Washington'da Türk Demokrasi Projesi (Turkish Democracy Project) adlı bir dernek kuruldu.

Böylece, Joe Biden'ın, Başkan adayı iken geçtiğimiz Aralık ayında New York Times'a verdiği bir röportajda ilan ettiği "Erdoğan'ı devirme projesi" adına ilk somut adım atıldı.

Biden o röportajda şunu söylemişti:

"Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için onlardan daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile..."

"Türk Demokrasi Projesi" adlı derneğin kurucularına baktığımız zaman bu projeye CIA'nın, FETÖ'nün, Neocon'ların, Evangelist'lerin bel bağladığı hemen görülüyor.

Dernek Başkanı Mark D. Wallace, ABD derin devletini yöneten Neoconlar'a danışmanlık yapan biri. Bush döneminde ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçi'siydi.

Dernek üyesi Norman Noule, ABD gizli servisi CIA'da 34 yıl görev yapan bir isim. 43. Florida Valisi ve eski ABD Başkanı George W. Bush'un kardeşi olan Jeb Bush, FETÖ'nün ABD'de yüklü miktarda bağış yaptığı siyasetçilerinden birisi.

Derneğin kurucularından Trump döneminin ABD Ulusal Güvenlik Eski Danışmanı John Bolton, tam bir Türkiye düşmanı.

ABD, hain darbe girişimi 15 Temmuz'da kullandığı FETÖ'yü de derneğin içine yerleştirmiş.

FETÖ'den hakkında yakalama kararı bulunan CHP eski Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de kurucu 14 kişi arasında yer alıyor.

Bilindiği gibi FETÖ'nün 17/25 Aralık siyasî darbe teşebbüsünden 15 gün önce ( 2 Aralık 2013'te) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ'nün sözde düşünce kuruluşlarının daveti ile Washington'a gitti.

Aykan Erdemir, Kılıçdaroğlu'nun bu ziyaretinde FETÖ'cü isimlerle bir araya gelmesini organize eden kişiydi. (Kılıçdaroğlu, partisinde milletvekilliği yapan bu kişinin, FETÖ bağlantıları konusunda hiç konuşmadı. Bu ismi partiye, kendisine kim tavsiye etti, bunu hiç söylemedi.)

Biden'ın talimatıyla kurulan derneğin bir üyesi de Süleyman Özeren. Özeren, Polis Akademisi eski öğretim görevlisi. Devletin kayıtlarına göre, FETÖ'nün, "İleride ABD ile direkt ilişkide olacak elit kadrosunda" adı bulunanlardan birisi. MİT tarafından ByLock kullandığı da tespit edilmiş...

Biden'ın derneği amacını açıkça söylüyor:

"Erdoğan'ın Türkiye'si, bölgesel komşularını tehdit etti, aşırılıkçı grupları destekledi, Orta Doğu'dan Avrupa'ya kadar uzanan çatışmaları desteklemek için adam ve malzeme gönderdi, etnik azınlıklara zulmetti, özgür basını yok etti, siyasi muhalifleri hapse attı ve öldürdü, demokratik kurumları aşındırdı ve yayıldı. Türkiye'nin kendisini; demokrasinin ve kültürel özgürlüğün temel ilkelerine yeniden adayarak bir kez daha güvenilir bir bölgesel ve uluslararası ortak olabileceğine inanıyoruz..."

Siyasî muhalif dedikleri de HDP/PKK ve FETÖ'cüler. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın isimleri açıklama metninde geçiriliyor.

Derneğinin kuruluşu ile İzmir'de HDP il binasındaki cinayetin tetiklediği "yeni süreç" birlikte okunmalıdır.

Biden düğmeye bastı.

15 Temmuz'da başaramadıklarını başka bir şekilde yeniden deneyecekler.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, Mehdilik iddiasını sürdürmek için, "geliyoruz" algısını, ABD taşeronu olarak sürdürmekte kararlı.

Hepsinin unuttuğu ise, 40 yıl üzerinde gizli gizli çalışılmış bir projenin, Türk Milleti tarafından tahmin etmedikleri bir kahramanlıkla yerle bir edildiği...

Bu kahramanlığa, milletimizin Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında kenetlenerek şimdi daha hazırlık olduğunu bir bilselerdi...